Cine sunt USR-iştii care ne cer voturile

În urmă cu ceva mai mult de un an de zile, ni se atrăgea atenția că un anume donjuan de duzină, care-și făcea veacul prin rețeaua socială WordPress, ar putea fi un politician de-al nostru și nu unul oarecare, ci un ins căruia nici cu prăjina nu-i ajungi la nas, atât de mândru și arogant se poartă prin comună, pretinzându-se un vajnic membru de frunte al USR-ului, un mare familist, stâlp al comunității locale, apărător al celor asupriți, un om de tip nou șamd. Siderați, am urmărit chestiunea și am descoperit că, într-adevăr, toate probele indicau acest lucru. Am văzut însă că individul își ștersese blogul, din motive, bănuim noi, de scandal, așa după cum vom vedea mai departe. O, sfântă naivitate! Iată că sunt oameni care cred că dacă șterg ceva ce au postat pe un blog, acel lucru rămâne șters. Bineînțeles, am procedat la recuperarea blogului din cache, pentru a afla tabloul complet. Ceea ce am aflat însă ne-a scârbit atât de mult, încât am abandonat cercetările și nici nu mai aveam de gând să întreprindem ceva. De ce să fie responsabilitatea noastră de a le arăta cetățenilor cine le cere voturile și pozează în cetățean model, deși nu e deloc așa? Dar, într-o zi, cineva din cercul foștilor amici de-ai useristului nostru a comentat pe blogul-clonă. Și ne-am zis: hai să încercăm să scoatem la iveală amorezul înfierbântat! Zis și făcut: am schimbat numele de utilizator și am pretins, pentru o vreme, că suntem useristul nostru. Și strădaniile noastre au dat roade: inginerul nostru userist a ieșit la iveală, împroșcând cu insulte, injurii și amenințări și crezând că suntem una dintre fostele sale amante, virtuale sau/și concrete, asta n-am putut afla.

Pentru a avea o imagine corectă în privința activităților sale de ”ilegalist”, vom arăta începuturile sale în lumea WordPress, unde individul apare, în calitate de donjuan întristat, pe blogul unei femei, unde se arată un crai în devenire, flirtând cu autoarea acelui blog, așa cum putem vedea aici, aici și aici. Desigur, femeia nu avea habar că discută cu un familist, un soț perfect șamd, urmând să afle ulterior, cel mai probabil de la unul dintre amicii useristului nostru această informație, așa cum se va putea vedea într-unul dintre printscreen-urile următoare. Mai întâi însă, vom vedea cum identitatea adevărată a celui care și-a spus la început ”assabis” transpare din informațiile oferite, cu multă larghețe, chiar de către useristul nostru. Se poate vedea, din printscreen-urile de mai jos, cum useristul își dezvăluie data nașterii (18 ianuarie), o parte din numele său real (dan65t), iar acel enigmatic 65 ne duce cu gândul la anul nașterii (știm cu toții că boomerii aveau prostul obicei de a-și adăuga anul nașterii la nick-ul de messenger). Iar aceste date, culmea coincidenței, sunt cele ale inginerului userist, numit ”Daniel” de femeia cu care dialoga atunci.

Mai mult, din informațiile dezvăluite chiar de către individ, aflăm faptul că și-a ”început” cariera la uzinele 1 Mai și că locuiește în Ploiești (evident, a mințit cu privire la localitatea în care se află, pentru că era mai greu de găsit așa de către pupezele seduse și abandonate). A doua informație apare după ce useristul nostru și-a schimbat nick-ul, din Assabis, în Castanman și și-a făcut blog, acum șters, la adresa zurliublog.wordpress.com. Tot în perioada în care inginerul userist își spune ”Castanman”, apare și o asociere clară între Dan T. și Castanman, așa cum se poate vedea din printscreen-ul de mai jos. Așadar, iată că inginerul nostru este și autor publicat, dovada că editurile chiar publică orice maculatură în zilele noastre.

Odată cu apariția blogului, faima sa de mare cuceritor autodeclarat crește și, așa cum putem vedea din printscreen-urile de mai jos, unele femei nu s-au sfiit să-i declare amor în public și nici useristul nostru nu a fost foarte timid, făcând declarații poetice despre amoruri viitoare și recunoscând idile și conversații private cu două femei, pe care le face, nonșalant, proaste. (Precizăm că acel ”tim” din mesajul unei adoratoare de-a sa, înseamnă ”te iubesc mult”. Nu am blurat numele, deoarece femeile au folosit pseudonime și, în plus, aceste declarații sunt publice.) Succesul amorezului nostru userist este cu atât mai de neînțeles, cu cât situația sa maritală a fost revelată de una dintre femeile cu care a corespondat, iar aceasta s-a făcut chiar pe blogul inginerului. Unii ar spune că femeile care i-au căzut în plasă au fost proaste. Alții însă ar putea crede că acele femei erau unele cu probleme la mansardă, fapt recunoscut chiar de către inginerul nostru userist, în atacurile făcute sub numele de ”sisif”, așa după cum se poate vedea mai jos.

Nu comentăm (prea mult) în ceea ce privește conținutul blogului useristului nostru (amicii săi susțin că ar fi scris chiar literatură – ”pastile literare”), dar arătăm în continuare câteva exemple de limbaj folosit de un personaj care se vrea onorabil și care consideră că merită voturile concetățenilor săi și că practică un alt fel de politică, față de partidele vechi. De asemenea, din printscreen-urile care urmează, se poate vedea cum individul dezvăluie în comentarii publice, lucruri aflate de la diverse femei, în conversații private (ce bărbat adevărat, doamnelor!), în timp ce este aplaudat de către amicii săi de pe WordPress. De, cine se aseamănă, se adună! Avertizăm cititorii că limbajul folosit de către domnul inginer userist este, mai degrabă, întâlnit prin mediile interlope sau prin spatele blocurilor gri.

După ce am pretins că suntem ”Castanman”, inginerul nostru userist a ieșit la iveală, pe blogul amicei sale, Carageani R., unde, sub pseudonimul de ”sisif”, își arată încă o dată caracterul mizerabil, atacând și insultând o femeie (credea că noi suntem acea femeie), pe care, potrivit chiar spuselor sale (se prezintă drept un ”amic” de-al inginerului userist), a sedus-o și abandonat-o și a batjocorit-o cu prietenii săi, pe fostul site mysport.gsp.ro. Priviți ce spune individul în printscreen-urile următoare, după ce tot el spunea că este împotriva polemicilor care folosesc ”atacurile la familie, intimitatea, injuriile și jignirile”, așa cum se vede în prima imagine. De asemenea, individul recunoaște că a copiat unele lucruri puse pe blogul său, dar spune că ar fi în regulă să primești laude pentru ceea ce scrii, atâta vreme cât copiezi dintr-o carte și pretinzi că-ți aparțin acele vorbe (ce tupeu incredibil!).

Tot de pe acel blog, aflăm de la așa-zisul amic al inginerului nostru userist (credem că este evident pentru toată lumea că acel amic, ”sisif”, este chiar domnul inginer, având în vedere informațiile dezvăluite despre fostele sale iubiri), că amorezul i-ar fi făcut plângere penală acelei femei, cu care credea că are de-a face. Ne mirăm pentru ce anume a făcut acea plângere și cine sunt polițiștii care i-au acceptat-o. Uzurpare, furt de identitate? A cui identitate, a lui Castanman, a inginerului userist? Acest lucru nu s-a întâmplat, a fost ”uzurpată” doar o identitate de blogger anonim. Dar n-a fost nicio uzurpare: am făcut clar, de la bun început, pentru cei care puteau înțelege, că acest blog este o bășcălie. S-a produs o încălcare de drepturi de autor? Precizările legale, sursa materialelor, a articolelor de pe blog, toate sunt menționate la finalul articolului acesta. Nicio lege nu a fost încălcată, domnul inginer userist trebuia doar să se plângă la WordPress că i-a fost copiat blogul și se rezolva, câtă vreme putea demonstra că postările de pe acest blog îi aparțin. Am proferat amenințări? Poate că am depășit unele limite ale limbajului, încercând să-l facem să-și arate adevăratul chip, dar ”violarea spațiilor sale sigure” iată că s-a produs. A simțit ceva domnul inginer userist, în urma ”violului” nostru virtual? Ne îndoim. Poate să-l fi luat nevasta la palme, după ce a aflat că este un mare crai (dacă a aflat – noi sperăm că da), dar asta nu mai este vina noastră. Sau poate s-a rușinat. Aiurea! Nu-l credem capabil de așa ceva. Va continua să fie arogant și insolent, deși nu are a se lăuda cu altceva decât cu prostirea câtorva dame naive.

Prin urmare, cine este politicianul iubăreț? Cine este individul care a flirtat, sedus și abandonat mai multe femei în mediul online și nu numai (avem o sursă de încredere în această privință, o convorbire înregistrată, pe care o putem dezvălui doar în eventualitatea unui proces din partea politicianului mitoman – NOI NU DEZVĂLUIM INFORMAȚII PRIVATE)? Cine este individul care se pretinde inginer, deși este doar un biet subinginer (Ce este un subinginer? ”Subinginerul e un fel de struţocămilă, un compositum hilar între cineva care se vrea şi se crede inginer, dar fără să fie cu adevărat şi un reparator ceva mai răsărit. Cineva cu înţelegere parţială a unui fenomen, un fel de tehnician care se vede inginer, sau un inginer cu apucături de muncitor.” Sursa)? Cine este cel care se pretinde singur, divorțat de vreo două decenii, deși are o nevastă și doi copii? Stimabilul Daniel Tudor, care-și spune și Dan Tudor (vedeți mai jos), actualmente vicepreședinte al USR Târgșoru Vechi, individ care v-a cerut voturile în 2020 și (bănuim) le va cere și în 2024, dacă partidul său îl va considera, după aceste dezvăluiri, demn de a face parte din USR în continuare. Înțelegem că progresiștii sunt mai așa, interesați de orice ține de sex, dar că sunt și mincinoși, fățarnici, adulteri, că încalcă secretul corespondenței – dezvăluind în public informații primite în mesaje private, asta n-o știam. Dacă domnul userist Daniel Tudor consideră că acest articol conține vreun neadevăr, îl rugăm să ne acționeze în judecată. Îl avertizăm însă, pe această cale, că am contactat câteva foste de-ale sale, potențial ostile, și am obținut confirmarea faptului că Assabis/Castanman este un anumit Dan (sau Daniel) Tudor, care răspunde la numărul de telefon 075452xxxx. Cine plătește acest abonament, domnule inginer userist? Să fie cumva amorezul însurat Castanman? Dumneata vrei să fii votat de oamenii din Târgșoru Vechi, stimabile? Chiar nu ți-e rușine? Noi nu vrem asemenea oameni duplicitari în politică! Ne-am săturat de mincinoși! Dacă voiam asemenea oameni, votam în continuare partidele vechi.

PRECIZĂRI LEGALE: Toate informațiile folosite la alcătuirea acestui articol sunt publice. Nicio informație privată nu a fost dezvăluită, care să nu fi fost publicată anterior de persoanele în cauză, prin intermediul unei rețele sociale. Postările de pe acest blog au fost recuperate din arhivă, din Google cache, iar dacă există vreo persoană care să poată dovedi că este Castanman, alias Dan T., un inginer petrolist din Ploiești, necăsătorit, și care să poată dovedi că drepturile de autor îi aparțin, acestea fiind creația sa în întregime, aceasta este rugată să urmeze pașii legali recomandați de wordpress.com, cerând îndepărtarea acestor postări, dacă se consideră că încalcă regulile fair-use. Iar dacă domnul userist Daniel Tudor este, într-adevăr, deținătorul drepturilor de autor pentru postările publicate pe acest blog și poate dovedi acest lucru, îl rugăm să ne contacteze de urgență și vom îndepărta materialele cu pricina. Înainte de face orice plângere, de orice natură, le reamintim celor interesați faptul că blogurile wordpress.com răspund, din punct de vedere legal, autorităților din SUA, domeniul nefiind .ro, iar serverele companiei nefiind amplasate în România, așa după cum arată WordPress Legal Guidelines: ”We require any subpoena, search warrant, court order, or judgment to be issued by a US authority in compliance with the United States Federal Rules of Criminal Procedure, the Federal Rules of Civil Procedure, and/or California state law. We respond to court judgments from the United States only, or foreign judgments specifically adopted by a United States or California court.

În episodul următor, vom vedea cum a evoluat useristul nostru, de la un individ care părea a fi vag cunoscător într-ale limbii române, la ”maestrul wordpress-ului” (numit așa de o amică a sa), un personaj care făcea ”literatură”, ajutat puțin de stilul lui Marcel Moreau, condimentat cu ceva Sorescu, precum și de informațiile conținute în vreo două enciclopedii, de unde a extras fragmente prezentate ca fiind creația sa.

26 de gânduri despre „Cine sunt USR-iştii care ne cer voturile

  1. Aldus

    Să spunem de dragul discuției că tot ce scrie mai sus este și adevărat.

    În primul și în primul rând, cine sunteți „voi”, cei care faceți aceste „dezvăluiri”? În lipsa asumării unei identități (fie și virtuală, cum au unii dintre cei menționați în capturile de ecran), orice pretinsă intenție de igienizare (a spațiului online sau a celui politic dintr-o anumită localitate) devine ilară și derizorie.

    > Așadar, iată că inginerul nostru este și autor publicat, dovada că editurile chiar publică orice maculatură în zilele noastre.

    Nimic din textul de mai sus nu demonstrează că articolele de pe vechiul blog erau maculatură. Nu ați prezentat nicio dovadă în acest sens, nicio mostră, nici un singur exemplu de presupusă maculatură.

    > Nu comentăm (prea mult) în ceea ce privește conținutul blogului useristului nostru (amicii săi susțin că ar fi scris chiar literatură – ”pastile literare”),

    Nu comentați (prea mult). Până acum n-ați comentat deloc. Dar ați lipit fără probleme eticheta de maculatură.

    > De asemenea, individul recunoaște că a copiat unele lucruri puse pe blogul său, dar spune că ar fi în regulă să primești laude pentru ceea ce scrii, atâta vreme cât copiezi dintr-o carte și pretinzi că-ți aparțin acele vorbe (ce tupeu incredibil!).

    Primo, nu înțelegeți blogurile. Pe bloguri se mai postează și chestii scrise de alții, pe care blogărul consideră că merită să le promoveze. Faptul că autorul recunoaște și nu are pretenția originalității e tocmai o dovadă că nu-și asumă acele texte ca fiind ale lui. Și unde a spus că este în regulă să pretinzi că ceva copiat îți aparține? Ca idee, mie mi-a propus odată să comentez o poezie, pe care a dat-o fără ghilimele și despre care eu am crezut că-i aparține. A rămas siderat și dezamăgit când și-a dat seama că n-am recunoscut autorul ei.

    Secundo, pe de-o parte spuneți că scrie maculatură, pe de alta că plagiază – deci să înțeleg că plagiază chestii proaste, maculatură? 🙂 Și face asta sub pseudonim? 🙂

    > Cine este individul care se pretinde inginer, deși este doar un biet subinginer (Ce este un subinginer? ”Subinginerul e un fel de struţocămilă, un compositum hilar între cineva care se vrea şi se crede inginer, dar fără să fie cu adevărat şi un reparator ceva mai răsărit. Cineva cu înţelegere parţială a unui fenomen, un fel de tehnician care se vede inginer, sau un inginer cu apucături de muncitor.” Sursa)?

    Așadar, este de toată jena să fii subinginer. Meserie care întâmplător este chiar a celui pe care vrem să-l beștelim. Apropo, cum vi se pare jobul de vidanjor?

    > S-a produs o încălcare de drepturi de autor? Precizările legale, sursa materialelor, a articolelor de pe blog, toate sunt menționate la finalul articolului acesta. Nicio lege nu a fost încălcată, domnul inginer userist trebuia doar să se plângă la WordPress că i-a fost copiat blogul și se rezolva, câtă vreme putea demonstra că postările de pe acest blog îi aparțin.

    Și mai jos:

    > Înainte de face orice plângere, de orice natură, le reamintim celor interesați faptul că blogurile wordpress.com răspund, din punct de vedere legal, autorităților din SUA, domeniul nefiind .ro, iar serverele companiei nefiind amplasate în România, așa după cum arată WordPress Legal Guidelines

    Da, poate că sunteți acoperiți din punct de vedere legal. Dar nu vi se pare penibil să atacați pe cineva pe criterii de moralitate uzând de astfel de instrumente? N-ar fi mai bine să vă scoateți bârna din proprii ochi înainte de a arăta spre eventualele paie din ochii altora? De altfel, citez dintr-un comentariu de-al dvs. de la articolul precedent: „Despre ce e vorba? Mi-a plăcut să-mi bat joc, pe scurt.” Curată moralitate (a celui sau celor care arată cu degetul), monșer!

    În concluzie, mai aveți de lucrat la pretinsa neutralitate și obiectivitate. Poate în numerele viitoare. Pentru episodul de față, rămâne totuși observația că dacă tot ce ați găsit despre un opozant politic este faptul că a flirtat pe net (lol) și că ar fi plagiat pe blog (un lol și mai mare), demersul dvs. este unul simultan penibil și comic. Nimic despre activitatea lui politică? Nimic despre chestii pe care să le fi făcut în contra bunăstării comunității care l-a votat? Păi dacă nu, ce vă pasă de viața lui privată și de interesele lui blogosferice? Cu ce vă afectează ele concret, pe dvs. sau pe cei care l-au votat?

    Dacă îmi angajez un instalator, sunt interesat de cât de bine lucrează, nu de viața lui privată. Și nu-i impun cerințe de moralitate. La fel în politică. Iar dacă aș locui în Târgșoru Vechi, deși până acum n-am votat useriști niciodată, pe baza articolului de mai sus, probabil că pe el l-aș vota. Țin totodată să vă aduc la cunoștință că unii politicieni români scriu „ciasuri” în loc de „ceasuri” iar alții nu știu conjuga verbul „a fi”, așa că demersul dvs de a-mi prezenta un politician care 1) are un blog 2) pe care nu și-l folosește pentru imaginea publică de politician ci unde scrie sub pseudonim proză și poezie m-ar face să-l votez cu ochii închiși chiar dacă n-aș fi auzit niciodată de Castanman. Deci, cred că intenționând să-i faceți un deserviciu, e posibil să-l ajutați.

    Dar asta, cum spuneam, presupunând rândurile de mai sus ca fiind adevărate. Toată tărășenia e cumva învăluită într-o nebuloasă. Cât v-a luat să-i reconstituiți articolele din Google Cache, cu comentarii cu tot? Să-i studiați limbajul și modul de exprimare? Să fiți atenți la istoricul dintre el și diverse personaje virtuale, astfel încât să puteți păstra o continuitate în interacțiunea cu ele? Se plătește cu ora, sau aveți un interes personal? Și de ce, după ce i-ați reconstituit blogul parcă prin vară, ați așteptat mult timp, cred că luni de zile, în care ați avut o frecvență foarte rară a postărilor, până când ați început să fiți mai activ(i), inițial pretinzând că sunteți el pentru ca acum să dați drumul unor „dezvăluiri”? Complicate și bizare intrigi. Cineva aproape că s-ar putea gândi să facă un blog cu dezvăluiri despre personajele din spatele acestor dezvăluiri, ca-n telenovele. Singurul impedimet e că respectivul cineva, sănătos la cap fiind, ar realiza că nu merită efortul. După care și-ar vedea de chestiile care contează cu adevărat.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Străjerul cel Bun Autor post

      Mă aşteptam să-mi pot vedea liniştit de lecturi, începusem ceva de Ariyoshi, şi nu credeam să mai deschidă gura cineva în afară de unele admiratoare înfocate de-ale (sub)inginerului sau amici cu care batjocorea femeile în public, iar tu nu pari să aparţii vreuneia dintre categorii. Cred că, mai degrabă, la tine miza este personală. Eşti supărat (o să mă adresez la masculin, deşi Nostrastella susţine că ai fi de sex feminin) pentru că nu ţi-ai dat seama că nu sunt (sub)inginerul. Punct. Şi (sub)inginerul avea dreptate (nu în acel caz particular, e drept): faci fracturi de logică. Nu a spus cineva că este ruşinos să fii subinginer. Dar, dacă eşti vidanjor şi susţii (fie şi pe un blog) că eşti doctor, totul pentru a-ţi ridica statutul social, cu scopul (ascuns) de a atrage femei, atunci este ruşinos ceea ce faci, nedemn, dezgustător.
      Înainte de a discuta despre literatură, oare nu vorbim şi aici despre o miză personală? Faptul că ai crezut (şi poate încă mai crezi) că sunt (sub)inginerul, nu înseamnă că şi eu am făcut ”literatură”, în postările postassabice? Doar ai spus pe undeva că scriu în acelaşi stil… Şi ştii cât de greu a fost să imit ”stilul” (sub)inginerului? Nu l-am citit pe Moreau (care pare să fi scăpat şi tuturor cititorilor (sub)inginerului), dar a fost suficient să adopt o scriere cu fraze scurte, sacadate, sentenţioase, plus adăugarea câtorva sintagme folosite şi răsfolosite de către (sub)inginer: noi n-am închis vreodată un cerc etc.
      Ceea ce n-am înţeles despre întreaga cohortă de simţitoare assabice a fost de ce au continuat să frecventeze blogul (sub)inginerului după mizeria cu Cudi. Pare să-ţi fi scăpat şi ţie, de vreme ce eşti aici şi pari a-l apăra pe (sub)inginer. Cum poţi justifica, raţional, ceea ce a făcut individul? Poate nu ai înţeles (clubul assabic pare să aibă probleme cu comprehensiunea realităţii)) despre ce a fost vorba acolo. Îţi explic eu: (sub)inginerul a dezvăluit lucruri discutate în MESAJE PRIVATE cu Cudi. Repet: MESAJE PRIVATE. Nu a fost prima oară şi nu avea să fie nici ultima. Caută pe blog comentariile (sub)inginerului, în dialog cu una dintre cele două-trei ”noname” şi vei vedea că individul face aluzii la lucruri discutate în privat cu respectiva. Şi mai avem ultima dezvăluire: (sub)inginerul a dezvăluit MESAJE PRIVATE ale unei femei în public, scriind şi o postare, bălăcărind-o public cu amicii săi, după ce ar fi sedus şi abandonat acea femeie, ca răzbunare pentru că aflase informaţii despre el de la alte două femei, şi acelea seduse şi abandonate. Poate ai nevoie să revezi printscreen-ul. Acestea nu erau ”ieşiri” nervoase, erau un modus operandi. Este de neînţeles pentru mine cum au continuat atâtea femei să-i mai comenteze pe blog după asta. Şi, de necrezut, unele erau chiar înamorate de individ. Mi se face greaţă. Şi tu susţii că poţi justifica o asemenea abjecţie doar cu scuza că (sub)inginerul făcea literatură? Pare că asta faci. Atunci ce mai vrei de la mine? Dacă şi eu am făcut literatură (serios, voi, grupul adulatorilor individului aveţi gusturi îndoielnice), atunci şi mie îmi pot fi justificate orice fapte. Dacă e ok să minţi cu privire la situaţia ta maritală, să foloseşti o tragedie din trecut pentru a seduce şi fute femei, să minţi cu privire la ocupaţie, oraşul în care locuieşti şamd, de ce atacul meu la persoană nu ar putea fi justificat?
      Minunatul caracter al (sub)inginerului
      Şi nu a fost niciun efort deosebit să reţin toate acele lucruri despre (sub)inginer. Memoria mea este elefantină. Îmi aduc aminte şi despre discuţia avută cu tine, pe un blog anume, când eu aveam alt pseudonim. (Da, am mai interacţionat în trecut.) Iar blogul este reconstituit din 2022, fără vreun mare efort. Din vara lui 2023 am început să public postări. Şi nici tu nu pari să ştii multe despre internet. Acele printscreen-uri, în care apare adresa veche a blogului (zurliublog.wordpress.com), nu sunt făcute pe când exista blogul, sunt făcute în decembrie 2023. Acel blog este încă live şi întreg, pe undeva, însă am modificat eu în address bar, să apară doar partea cu zurliublog.
      Dovezile despre plagiatul (sub)inginerului vor apărea în curând. Deocamdată aştept să fie disipate informaţiile despre aventurile online ale domnului (sub)inginer. Mai sunt câteva medii care nu au fost încă penetrate.
      Nu-ţi voi răspunde la tot ceea ce ai spus; nu am nici timpul, nici dorinţa s-o fac. Sincer, dacă vei continua să-mi ceri să mă justific, după ce reciteşti ceea ce-i spunea (sub)inginerul lui Cudi, este inutil să mai avem orice discuţie.
      PS: Evident că nu suntem ”noi” – este pluralul majestăţii acolo. Eu sunt nemesis-ul (sub)inginerului. Şi nu puteam să-i trântesc una în gură, cum sugera madam CR, pentru că eu nu lovesc primul. Iar să-l faci pe (sub)inginer să te lovească este o sarcină absolut imposibilă. Mi-ar fi făcut plângere la poliţie imediat, el e ”bărbat„ doar cu proastele online, nu şi în viaţa reală. Am preferat să-i dezvălui activitatea de amorez, să-i mai scadă din aroganţa afişată pe uliţe şi nu numai.

      Apreciază

      Răspunde
    2. Străjerul cel Bun Autor post

      Şi nu pari să înţelegi: ”dacă tot ce ați găsit despre un opozant politic este faptul că a flirtat pe net”. Nu, stimabile, nu doar asta a făcut. Omul a discutat în privat, mail, sms, telefon, întâlniri, sex, nu doar cu femei găsite online, ci şi cu femei din viaţa sa reală. Iar femeilor din online le spunea că este liber, fără copii, fără nevastă, că este inginer, că stă în Ploieşti, toate acestea fiind minciuni. Şi, revin, înţeleg că partea cu publicarea mesajelor private ale femeilor cu care a avut conversaţii (înamorate sau nu de el) ţi-a scăpat. Şi, dacă nu ţi-a scăpat, este ceva care te-ar determina să-l votezi imediat. Nu vă înţeleg, fiinţe bizare. Divulgarea unor mesaje PRIVATE în public este ceva absolut abject, care arată un caracter abject. Doar o dejecţie umană face asta. Dar tu votează-l, pentru că nu scrie ”ciasuri”.
      PS: ”Faptul că autorul recunoaște și nu are pretenția originalității e tocmai o dovadă că nu-și asumă acele texte ca fiind ale lui. Și unde a spus că este în regulă să pretinzi că ceva copiat îți aparține?” Informaţia este în articol. Şi, tocmai, nu a recunoscut nimic, şi-a asumat fraza ”dacă nu sună telefonul…” ca fiind a lui, mulţumind persoanei care-l felicita pentru idee, la vremea respectivă (https://zurliblog.wordpress.com/2021/01/06/daca-nu-suna-telefonul-sunt-eu/), pentru ca, recent, să admită că fraza era dintr-o carte, dar asta numai după ce am arătat eu că era titlul unei melodii. Suferi de toate metehnele clicii assabice: nu înţelegi texte mai lungi sau nu le citeşti integral, dar tragi concluzii şi dai dovadă de orbire selectivă, ignorând anumite aspecte neplăcute (şi ăsta este un eufemism) ale caracterului (sub)inginerului. (Da, repet cu mare plăcere cuvântul (sub)inginer, pentru că ştiu că-l irită pe ipochimen. Şi mai ştiu că muncitorii cu care lucrează îi spun ”dom’ inginer”, dar pe la spate spun că este ”doar subinginer, ca să ajungi inginer pe vremea aia îţi trebuia cap”. Să se întrebe de unde ştiu asta. Până şi oamenii ăia simpli ştiu că există o mare diferenţă între studiile superioare de scurtă durată şi cele de lungă durată. Şi el o ştie, doar de asta s-a pretins a fi inginer.)

      Apreciază

      Răspunde
    3. Străjerul cel Bun Autor post

      PS: ”Singurul impedime[n]t e că respectivul cineva, sănătos la cap fiind, ar realiza că nu merită efortul. După care și-ar vedea de chestiile care contează cu adevărat.” Asta spun şi eu: miza mea este personală, dar voi, Aldus, CR şamd ce miză aveţi? Nu aveţi ceva mai bun de făcut? Câte cărţi ar fi citit madam CR, în timpul alocat postărilor şi comentariilor despre mine? Şi tu ai pierdut vreo două ore pe blogul meu, citind şi scriind. Şi mă faci şi pe mine să pierd timp, răspunzând. Cui prodest?

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
  2. nostrastella

    Strejnic drag!
    nefiind aporectică -de facto și de iure- mă mănâncă tare întru nimic.. nimica și mai multe. Acuma,mno, doar sper să nu mă cuprindă elocvența lotusiană. Bleah! Și nu că n-aș putea.Timpul e de vină și nici nu doresc să-ți știrbesc în vreun fel… vremea cititului. So.
    1. (…cum ar începe lotusița, n-așa?)
    De sanchi dară: de ce Vocea Strejnicului nu relevă amantlâcul(?) useristului prădător (dat în vileag tot de zâna CR; a se citi CEA REA!), cu IUBIREA MEA @gg?!
    gg, sper că ești bine oriunde te-ai afla.
    mi-e dor, te iubesc și mă gândesc mereu la tine.
    2.
    … va urma

    Apreciază

    Răspunde
    1. Străjerul cel Bun Autor post

      Aldus spune că tu crezi, în continuare, că aș fi (sub)inginerul. Așa este?
      Nu am aflat chiar despre toate amorurile (sub)inginerului. Doar despre cele care s-au manifestat în public am cunoștință. Și nici nu am citit chiar toate comentariile. Am văzut ceva dialoguri cu @gg, dar nu mi-au atras atenția.

      Apreciază

      Răspunde
      1. nostrastella

        Păi dacă n-aș crede, atunci la ce pula calului să mai trec p-aci?

        Tu crezi că academismul clepto(tranz)aforistic cu care ești bombardat mișelește, de gașca RENAscentistă e întâmplător?! Stai să vezi. Că nici măcar nu ești TU cel vizat, CREDE-MĂ!

        Apreciază

      2. Străjerul cel Bun Autor post

        Flirtezi cumva cu mine, Stela? Dar n-ai aflat că aş fi lipsit de talent literar? O tută spunea chiar că a văzut diferenţa de calibru dintre mine şi adevăratul castan, cu toate că ăla nu era în stare să lege mai mult de câteva propoziţii într-un comentariu (nu ”elabora” – nu elabora, pentru că nu-i permitea mintea needucată; chiar nu înţeleg cum v-a putut prosti atâta vreme – eu îl cunosc bine şi ştiu exact ce-i poate pielea: nu multe). O alta, care mi-a dat like la fiecare postare, exceptând ultima, spunea că adevăratul castan o făcea să simtă anumite emoţii, spre deosebire de mine. Deşi, evident, până la ultima postare, a crezut că sunt subinginerul. Şi asta, fără să depun vreun efort pentru a-l imita. Cineva chiar mi-a reproşat că nu fac niciun efort să-l imit, dar i-am spus că sunt încrezător în superficialitatea amicilor săi. Şi am avut dreptate. Dacă madam CR nu-l contacta pe subinginer să-l felicite pentru noul blog, nici astăzi nu ştia cineva că nu sunt castanul. Am intuit corect că, dând like la madam CR, voi obţine o reacţie de la subinginer.
        Aşadar, care-i faza? Pentru că, văzând ce ai scris pe la alţii, pari să fii destul de fidelă subinginerului, apreciindu-i chiar scriitura măreaţă.

        Apreciază

      3. nostrastella

        Căcare-i treaba(?)!!!

        Bullshit-uri if you know what i mean.
        Biiiiiiiig shit, anyway! Tot ce se întâmplă aici. So..
        Nu, nu-mi arde a flirta cu tine. (de ce aș face asta, Gizăs?). Plus că dacă tot intri în politică la ce-ai avea nevoie de flirturi. Că acolo se poartă amantlâcurile. Nădragii să te țină!

        Și da, FIDELA! mi se spune deobicei pe scena vieții. Cea reală. Că pe neți am fost făcută mai în toate felurile. No problem. Caractere mici, nedemne de menționat aici. Se cunosc ei/ele.


        Beats me, i have no idea!
        Eu nu pot să pun botul la căcaturi d-astea. Inginerul, subinginerul.. tuta, parașuta…@coaiestelicălibertatedeexprimare și toată gașca zombi… mi se pișcă! Eu doar îmi vreau Castul înapoi!
        ……….
        hm
        Să concepi o dragoste mai castă decât o primăvară… care, mâhnită de curvia florilor, ar plânge lângă rădăcinile acestora
        Cioran, cică

        …celelalte?
        DEȘERTĂCIUNE!

        Apreciază

      4. Străjerul cel Bun Autor post

        Ce pot să spun? Ghinion. Nu ştiu dacă nea Tudor se mai întoarce la scris bloguri, numai pentru a (mai) agăţa nişte dame. Are şi el o vârstă, plus că mai are un mare contract cu o editură, să-şi publice compilaţiile literare, care stârnesc emoţii vii în sufletele uşor impresionabile. Şi acum stă ascuns, pentru că, în prostia lui, crede că nu va afla cineva dintre cei apropiaţi că este un impostor. Ghinion, şi în cazul lui.
        Şi nu există dragoste castă, la fel cum nu există nici iubire platonică. Totul porneşte de la instinctul sexual. Cine susţine că a iubit pur spiritual o persoană de sex opus, heterosexual/ă fiind, minte cu neruşinare; şi pe el/ea, şi pe ceilalţi. Delusional.

        Apreciază

      5. Străjerul cel Bun Autor post

        De ce aş şti eu ceva ce nu ştiu nici nevasta, nici copiii lui? Crezi că s-a lăudat apropiaţilor că îşi publică măreaţa operă de pe blogul de agăţat femei, zurliublog?
        Erai atât de… ataşată de scrierile sale nesărate? Sunt surprins. Sunt multe bloguri pe wordpress cu un înalt nivel calitativ al scrierilor, mult peste gaşca insalubră în care s-a învârtit nea Tudor. Două exemple: https://soirsblog.wordpress.com/ şi https://negustoruldepipe.wordpress.com/. Iar Paul Gabor are şi umor. Chiar, nu v-aţi gândit vreunul din turma assabică de ce nea Tudor nu are umor deloc, dar absolut deloc – nici măcar o glumă, o ironie? Spiritele mărunte sunt incapabile de ironie şi asta s-a văzut: nea Tudor a ştiut să răspundă în comentarii doar pufnind superior sau insultând. Iar individul nu are umor nici în viaţa reală. Nu ştiu dacă pentru a părea cine se dă a fi (soţ, tată, om serios etc) sau este pur şi simplu un psihopat.
        Sau te-a prostit cu faza cu tristeţea iremediabilă, care-l ţine de aproape trei decenii? Individul nu este trist, crede-mă pe cuvânt. Minte. Şi face asta, deoarece a descoperit că, dacă pretinde că este trist, seduce mai multe femei decât dacă-şi arată adevăratul său chip: placid, lipsit de umor, de vervă, de spirit. V-a prostit, cu vorbe împrumutate de la alţii. Aici este singurul său merit: este un xerox uman, care preia orice cuvânt, orice expresie care-l poate face să pară inteligent. Şi ştie să le amestece atât de bine, încât este greu de descoperit de unde le-a împrumutat. Dar nu imposibil, aşa cum vei vedea.

        Apreciază

  3. Aldus

    > o să mă adresez la masculin, deşi Nostrastella susţine că ai fi de sex feminin
    Nostratella încă pare să creadă că ești Castanman. Și n-ai reușit să să răspunzi la întrebarea cine ești tu. Ai explicat doar că ești un impostor și apoi ai lăsat-o în aer.
    > Nu a spus cineva că este ruşinos să fii subinginer.
    Ba da. Ai spus tu, când ai definit jobul de subinginer ca pe o struțocămilă. Acum, întrebarea e dacă ești destul de vertical ca să recunoști, sau nu. Dar nu, pentru că o repeți voalat în comentarii.
    > a fost suficient să adopt o scriere cu fraze scurte, sacadate, sentenţioase, plus adăugarea câtorva sintagme folosite şi răsfolosite de către (sub)inginer: noi n-am închis vreodată un cerc etc
    Ai fost minuțios de atent la unele detalii. De exemplu, „ofer scuzele mele” în loc de mult mai popularul „îmi cer scuze”. Apoi, ai dat exemple de discuții de pe alte bloguri, purtate cu ani în urmă. Asta deja s-ar încadra la categoria obsesie patologică.
    > Înainte de a discuta despre literatură, oare nu vorbim şi aici despre o miză personală?
    Sigur că este și o miză personală, pentru că am interacționat cu el pe bloguri, dar nu este ce crezi tu. Iar aspectul personal nu mă face să-mi pierd luciditatea.
    > Ceea ce n-am înţeles despre întreaga cohortă de simţitoare assabice a fost de ce au continuat să frecventeze blogul (sub)inginerului după mizeria cu Cudi.
    Cred că ai niște fixații bizare. Ce mizerie? Erau amici, s-au certat. Așa, și? De ce tot fluturi captura aia de ecran? Da, Cudi l-a înjurat la ea pe blog, după care el a înjurat-o la el pe blog, sau invers. Și ce-i cu asta? Lumea se mai ceartă pe bloguri. Crezi că vreunul dintre cititorii lui Cudi s-a oprit din a o mai citi pentru că l-a înjurat pe Castan? Sau că vreunul dintre cititorii Castanului s-a oprit din a-l mai citi pentru că a înjurat-o pe Cudi? Sau că vreunul dintre cei care citesc rândurile tale își vor schimba opinia despe Castan? Pe bune?
    > Îţi explic eu: (sub)inginerul a dezvăluit lucruri discutate în MESAJE PRIVATE cu Cudi. Repet: MESAJE PRIVATE.
    Ce aspecte personale a dezvăluit Castanman despre Cudi, discutate în mesaje private cu ea?
    > Caută pe blog comentariile (sub)inginerului, în dialog cu una dintre cele două-trei ”noname” şi vei vedea că individul face aluzii la lucruri discutate în privat cu respectiva.
    Nu sunt așa de obsedat de persoana lui încât să mă apuc să fac astfel de săpături, dar, chiar dacă ar fi precum zici, aluziile sunt simple aluzii. Cei care nu au asistat la discuțiile respective private la care se face aluzie nu vor avea cheile descifrării acelor aluzii și nu vor ști la ce se referă cei doi prin acele aluzii, că de aia le zice aluzii.
    > Iar femeilor din online le spunea că este liber, fără copii, fără nevastă, că este inginer, că stă în Ploieşti, toate acestea fiind minciuni.
    Spune drept, ți-a sedus cumva și nevasta sau iubita? 🙂 Altfel, cred că ești caz patologic.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Străjerul cel Bun Autor post

      Tu chiar ești Aldus? Insultele și finalul mitocănesc al comentariului tău m-au făcut să cred că a comentat (sub)inginerul. Nu cred că am mai văzut un comentariu mârlănesc marca Aldus până acum, lucru de mirare. Probabil nu înțeleg natura afinității tale față de (sub)inginer. Și nici nu înțeleg de ce ai hotărât să ne pierzi timpul amândurora. Ce urmărești? Bine, de fapt, nu-mi pasă. Dar, dacă vrei să continui dialogul cu mine, aștept scuze pentru insultele din comentariul tău. Pentru că nu sunt dispus să mai pierd timpul cu un alt imbecil care crede că invectiva reprezintă retorică. (Da, aia a fost o insultă. Precizez asta, deoarece am văzut că secta assabică are nevoie de deslușiri suplimentare ale textelor.) Și, vorbești serios, când spui ce anume reprezintă informații din mesaje private, referitor la printscreen-ul respectiv sau faci pe prostul? Pentru că, dacă vorbești serios, asta coboară foarte mult nivelul discuției și nu cred că sunt dispus să continui. Iar dacă faci pe prostul, doar pentru a-ți apăra idolul…

      Apreciază

      Răspunde
      1. Aldus

        Care insulte? Îți spun părerea mea despre ceea ce faci. Dacă nu-ți place imaginea, nu sparge oglinda. Și firește că sunt Aldus. Să înțeleg că dacă tu te-ai dat drept altcineva, ai impresia că toți restul sunt sau ar putea fi impostori? În psihologie asta se numește proiecție. În limbaj popular e hoțul strigă hoții.
        Ți-a rămas să răspunzi la două întrebări:
        1) Ce elemente private a dezvăluit Castanul despre Cudi – lucru pe care l-ai spus și l-ai repetat cu gura ta. Și da, vorbesc foarte serios. În schimb, tu minți. Ești un mincinos, pentru că în poza aia nu se dezvăluie nimic din nicio discuție privată, dacă la poză te referi. Iar tu zici că te referi la poză. Și afirmația mea că minți nu e o insultă. E o simplă constatare. Nu poți să te apuci să spui și să repeți neadevăruri pentru ca apoi, când lumea îți spune că ai luat-o pe arătură, să zici că vai, te insultă. Să mă scuzi, asta e cam de grădiniță.
        2) Cine ești mai exact. Că indirect știm cine ești, în funcție de ceea ce scrii. Ești ceea ce scrii, nu?

        Apreciază

      2. Străjerul cel Bun Autor post

        Dialogul nostru se încheie aici, amice. Cine spune că sunt dator cu un nume? Doar pentru că am dezvăluit cine este assabis? Cine face regulile astea, tu? Iar insistența cu mesajele private din care extrage assabis informații și le prezintă public este prostie incurabilă. Ți le arăt eu: când a spus Cudi pe blog că este nefutută, că se ascunde în debara, că se va fute nu știu când etc? Chiar ești idiot. Nu ți-e limpede că asta a vorbit cu idolul tău în privat?! Chiar s-a răsturnat căruța în secta assabică. Așa se explică multe. Asta a fost tot. Latră la alt zid, făptură assabică!

        Apreciază

  4. Pingback: „Nu mai ai nici un haz!” | Gara pentru noi

  5. Renata Carageani

    Strașnice Străjer,
    Mi-e teamă că noul header al blogului dezvăluie miza dumitale personală de a-l da în gât pe loverboyul infidel, plagiator și userist, ca fiind una politică.
    Capetele dumitale de acuzare cad, unul după altul, în orice instanță.
    Procentul de bărbați infideli unei femei (fie ea și cu acte) e enorm. Genetic vorbind, poligamia face parte din naturelul bărbatului, doar cutumele sociale o etichetează ca viciu.
    Acuzația de plagiat trebuie probată cu texte paralele, analizate cu softul ăla special, dar, cum văd că ești obsedat de problema plagiatului (m-ai tot înțepat cu ea, fără să știi despre ce-a fost vorba în mica furtună într-un ibiric care s-a lăsat cu nimic în cazul meu), dovedind că nu știi absolut nimic despre plagiat, ești inavenit în a deschide un astfel de subiect, bașca, am senzația că în străfundurile dumitale zăbovește un amarnic regret că nu poți să scrii sub eticheta „text literar„ și atunci tot ce vezi bine scris de alții ți se pare plagiat sau maculatură. Jalnic!
    La punctul cu subinginer, sunt de acord. Detest și eu asistentele care se dau doctorițe, subinginerii care se dau ingineri, proiectanții care se dau arhitecți, în general detest impostura, de orice fel, dar nu poți băga un complex de inferioritate la crime împotriva umanității.
    Cum vrei dumneata să-l scoți din cursa electorală pe Castan? Cu cele câteva vicii pe care românul de rând le adoră? Curvar, hoț, impostor, golan. Păi ăsta a fost combustibilul cu care a stat Băsescu la timonă cât a avut el chef.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Străjerul cel Bun Autor post

      „Mi-e teamă că noul header al blogului dezvăluie miza dumitale personală de a-l da în gât pe loverboyul infidel, plagiator și userist, ca fiind una politică.”
      Adevărat? Nu-mi vine să cred! Și asta înseamnă că nu-i personal? Doamnă, miza poate fi atât personală, cât și politică.
      Și ce mai căutați aici? V-a trimis (sub)inginerul să încercați să aflați cine sunt? Eu nu mă ascund, doamnă. I-am spus deja cine sunt, dar este prea prost să-și dea seama.
      Ce soft special visați, doamnă? Asta este pentru mediul academic, nu pentru bloguri de doi bani. Veți vedea și dovezile, stați liniștită. Am și alte treburi, nu doar dezvăluirea activităților unui vierme. Și sunteți într-o eroare colosală. Nu știți absolut nimic despre mine. Tocmai, madam, sunt expert în plagiat. V-am dat câteva indicii încă pe blogul dvs., dar erați prea ocupată cu insultele. Plagiatul nu este doar de tipul academic, analizabil și cuantificabil cu software antiplagiat – cinci cuvinte sau douăzeci consecutive. (Deși eu nu agreez existența vreunui procent de text neatribuit într-o lucrare sau teză. Nu figurează sursa în text, nu este greșeală, adică lipsa ghilimelelor, este furt.) Plagiatul poate fi extrem de subtil, prin parafrazare, inversarea topicii, folosirea sinonimelor, traduceri din texte străine obscure șamd. Despre cazul dvs. am aflat la vremea respectivă si am confruntat atent textele cu pricina. Nu știu cum sau de ce au ajuns cei de la ALL la concluzia că nu a fost plagiat, pentru că eu am constatat similitudini diegetice cu textul doamnei Dușmănescu. Și, pentru a vă demonstra că mă pricep la plagiat, după ce voi încheia cu viermele, mă voi ocupa de plagiatul dvs și vă voi închide gura.
      Bine scris?! Mă faceți să râd. Nu reușesc să înțeleg orbirea voastră, a sectanților assabici, dar nu contează. Madam, eu am avut primul text literar publicat, cu ani înainte să vă apară idolul pe platforma WordPress. Am publicat atât texte literare, cât și științifice, cu un raport de 2:1 în favoarea celor din urmă. (Na, m-am dat de gol! (Sub)inginerul își va da seama cine sunt. Sau nu. Nici măcar nu știe că am publicat. Și, chiar dacă află, tot are vreo 4-5 suspecți.)
      Iarăși vă înșelați. Chiar de două ori. Curvarii, hoții samd merg la PSD sau PNL, nu la USR. Iar (sub)inginerul se prezintă exact opusul: mare familist, cinstit, serios, profesionist, stâlp al comunității. Doar dacă se prezenta de la început curvar, mincinos, impostor, mârlan, mergea ceea ce spuneți. Dar, repet: nu la USR.
      Și chiar nu înțeleg ce anume (mai) vreți. Aveți chef de vorbă? Sunt destule persoane care au chef de dialoguri pe blogul dvs. Doar dacă vă trimite stăpânul dvs. să investigați, atunci vă pot înțelege.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Aldus

        De ce trebuie să înțelegi tu motivul pentru care comentează Renata aici? Trebuie să-ți dea ție socoteală de ce comentează? Nici măcar nu e blogul tău. Și vorbești de plagiat, în condițiile în care ai luat toate articolele vechi din Google Cache?
        Ai dreptate că plagiatul poate fi și subtil. O permutare de cuvinte, o reluare a unor idei deja expuse, fără să aduci nimic nou, etc. Dar tocmai de asta, pentru a te pronunța asupra unui eventual plagiat, îți sunt necesare cunoștințe solide în domeniul respectiv. Impresia mea este fix ca cea a Renatei: ai parcurs (dar la suprafață) cât mai multe chestii despre tot ce avea legătură cu Castanul, pe care le-ai înțeles superficial spre mai deloc și apoi ai tras concluzii eronate, care-ți serveau interesele. Cum ar fi că X a plagiat, că Y a jignit sau dezvăluit chestii private etc.

        Apreciază

      2. Renata Carageani

        Domnule, ai dreptate, nu te mai deranjez. Toată hârjoana asta cvasipolițistă părea un joc pe net, dar dumneata o iei foarte în serios și văd că ești userist trup și suflet. Un partid de impostori EXACT la fel ca și celelalte două pe care le-ai pomenit.
        Despre „cazul meu” (?!) ai aflat la vremea respectivă? Ai confruntat textele? Ai găsit personajul pisică și cuvântul circ și ai ajuns la concluzia că narativele seamănă? Atunci, bine. Atunci toate love story-urile care se termină prost sunt plagiate după Romeo și Julieta.
        Îți doresc spor în lupta de partid și-n cariera științifico-literară. Pe bune!

        Apreciază

  6. Smaranda

    Sărbători fericite, oameni buni( care pe unde sunteți și cine sunteți)! De bucurie adevărată să aveți parte.💐

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu