Poezie de post

În ultima vreme încerc tot felul de lucruri noi. Îmbătrânim, mate, asta e explicaţia. Am zis să încerc şi poezie de care în mod normal nu m-aş apropia. ŞI mai găsesc uneori câte ceva interesant. Doamnelor, de Kavafis. Ce v-am spus eu, doamnelor? Staţi departe de noi, cât mai departe! Vă recomand abstinenţa.

Doamnelor, timpul în oftat zadarnic
nu vă mai petreceţi;
neamul bărbaţilor nu-i decât o adunătură vicleană.
Unul cu picioarele pe pământ,
altul pe mări rătăcind,
râvnă ei nu arată nicicum pentru muncă, un ţel.
Nu mai oftaţi în van, aşadar,
necontenit nu mai jeliţi,
fericite de vreţi să trăiţi, staţi cât mai departe de ei!

Şi-apoi, cu glasul tânguitor
al odelor de jale
nu vă mai destăinuţi necazurile unor surzi;
purtarea lor vicleană
este un rău la fel de străvechi,
ca prima recoltă rodită pe pământ.
Nu mai oftaţi în van, aşadar,
necontenit nu mai jeliţi,
fericite de vreţi să trăiţi, staţi cât mai departe de ei!

132 de gânduri despre „Poezie de post

  1. Renata Carageani

    Doamnă,
    nu cred că te caracterizează misandria, dar așa lași să se înțeleagă. Îmi pare rău că, cu fiecare text, mai decojești ceapa-ți de o foaie.
    Și când, în care versiune de existență poetică/masculină/umană l-ar fi amestecat Castanul Man pe Schelegel cu Schumudică?
    Și cum n-ar fi observat Castanul că Dorothea suferă de Basedow, deci nu că e cam urâțică, fizic, ci că fix din maladie i se trage inteligența, spiritul creator, personalitatea și sexualitatea?
    Castanieto, lasă-te de scris sub pseudonim, cât nu devii ridicolă de tot, până nu devii din blogger cu falsă identitate un caz patologic, demn de nino-nino.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Mereu m-am întrebat ce anume face o persoană să revină într-un loc unde a fost înjurată. Este vorba despre masochism, prostie, amândouă? Sau îi face plăcere să-şi mai ia câte o pulă peste bot?
      Doamnă, prin acest comentariu arătaţi că sunteţi proastă, superficială şi neinformată. Şi mă tem că prostia n-are leac: odată ce traseele sinaptice sunt formate şi devin rutină, prostia se încheie odată cu viaţa persoanei. Am leac însă pentru superficialitate şi lipsă de informare: reciteşte (sau citeşte, pentru că nu cred că ai citit) postările şi, mai ales, comentariile mele, disponibile aici pe blog. Vei descoperi (cu multă surprindere, înţeleg) că am mai recomandat femeilor să stea departe de bărbaţi. Odată ce descoperi asta (deşi sunt sigur că nu vei citi, pentru că ”ştii”), poate ţi-ar fi şi puţină ruşine pentru tupeul cu care afirmi că mă cunoşti. Măcar pentru vreo cinci secunde. Dar mă îndoiesc şi de asta. Dacă erai capabilă de ruşine, nu ţipai mai tare decât cea de la care te-ai inspirat că tu nu ai plagiat. Tupeul pare să fie o trăsătură comună tuturor plagiatorilor, dacă privim la politicieni.
      Tot de la superficialitate şi lipsă de informare ţi se trage faptul că nu ştii că pe Schlegel l-am mai alăturat unui fotbalist în trecut. Cred că amicul tău Aldus a găsit vechiul meu blog, când am lăsat un link sau două la Cudy pe blog şi ştie despre ce fotbalist este vorba. Întreabă-l! Iar dacă asta ai înţeles din postare (probabil n-ai trecut de primul paragraf, pentru că, na, cititul oboseşte ochii), că este despre Schlegel şi Şumudică, îţi recomand să o reciteşti de mai multe ori, să-ţi notezi ideile principale şi dacă asta tot nu-ţi desluşeşte despre ce am scris, să apelezi la un prieten virtual. Sau mai mulţi, pentru că am văzut ce gloată de adulatori îţi comentează pe blog şi nu cred că unul este suficient.
      Sunt totodată uimit de uşurinţa cu care pui matale un diagnostic la aproape două secole de la moartea unei persoane. Din informaţiile căutate despre Dorothea von Schlegel nu am găsit să scrie pe undeva că ar fi suferit de boala Graves-Basedow. Trebuie să fii matale vreun medic cu multă experienţă şi nu o biată farmacistă, de ai pus cu atâta siguranţă diagnosticul. Cât despre faptul că ”adevăratul Castanman” şi-ar fi dat seama (chiar, cum face când îţi vorbeşte, îţi şopteşte direct în minte, telepatic, sau auzi o voce prin preajmă?) că Dorothea suferea de Graves-Basedow, nu ştiam că şi ea/el este medic. Nu-i de mirare atunci că ar fi observat. Eu sunt doar un biet inginer, nu mă pricep la medicină.
      Şi hai să încheiem bâlciul ăsta! Îmi spui pe mail când, la ce oră şi în ce loc să vin la Bucureşti şi vin. Ne întâlnim într-un loc public şi poţi să-mi verifici instalaţia, să te convingi dacă sunt bărbat sau nu. Hai şi cu faptele, de gură am văzut că eşti bună!

      Apreciază

      Răspunde
    2. Castanman Autor post

      PS: Până nu acceptaţi dovezile concrete că sunt cine spun că sunt, pe care sunt dispus, în marea mea mărinimie sufletească, să vi le ofer, aş aprecia să nu mai comentaţi aici. Dacă vreţi să mă bălăcăriţi, împreună cu amicii virtuali pe blogul dvs, n-aveţi decât, dar aici vă rog să nu mai reveniţi cu vorbe mustind de prostie şi neruşinare. Consideraţi asta drept o invitaţie formală de a mă ocoli. Deşi m-am gândit să vă las să comentaţi mai departe şi să-mi distraţi cititorii ca o maimuţă închisă într-o cuşcă, am hotărât totuşi să nu o fac. Voi şterge orice comentariu pe care-l veţi mai face. Dacă vreţi însă dovezi ale bărbăţiei mele, aveţi adresa mea de mail. Vi le pot oferi oricând. Şi dumitale şi oricui doreşte.

      Apreciază

      Răspunde
  2. Arca lui Goe

    Pare (si nu pare) o invitație logică, venită dinspre Casta-nMan, aceasta prin care „enoriașelor” (surate?) li se sugerează să nu (mai) pună carne-n gură si să se abțină, în post (suntem în plin post, nu?), de la consumul produselor de origine… animală… Partea insolită si si nițel insolentă a invitației rezidă însă nu în conținut, ci în formă (pseudo-poezie), autorul insistând discret pe ideea că gestul său ar fi fiind unul eminamente artistic. Ceea ce nu prea cred că se întâmplă, dar… denotă. Desigur că nu se pune nici problema originalități, autenticității si/sau a inovării literare în acest gen de incantație… băiet fiind, în autocar, în excursie cu clasa, am auzit, de pe o filieră folclorică, cam același refren, cântat de un băiet de la țară, transferat direct de mă-sa la oraș, încă dintr-a-VII-a, ca să se învețe, cică, cu orășenii înainte de a intra (mai) cu curaj la liceu. Si prinzând ruralul curaj si văzând el că-n autocar se cântă cântece pionierești (gen nu mă duc la Carolina…) s-a apucat, într-un moment de acalmie corală, să fredoneze, ca pentru sine, refrenul cu pricina: „Fetelor mânca-v-as gura / Nu vă mai jucați cu pula / că pula e-înșelătoare / si va scapă-te picioare”. Pam-pam… Presupun că varianta juvenil-folclorică, redată mai sus, are șanse mai solide de a penetra auditoriul si de se strecura insidios, prin sonoritate, în mentalul colectiv al publicului țintă, în scopul de a-l motiva înadins pe invers, față cu perversa avertizare… Varianta caducă oferită de Casta-nMan, într-un moment de maturitate si inspirație cvasi-poetică are slabe șanse de a trece pragul consacrării artistice si de a fi apreciat ca atare de către doamne si/sau domnițe, necum să fie luat în vreo seamă, la modul direct sau pe invers. Renata-scientista nu se pune la aceasta socoteală, din motive care depășesc (nu) cu mult cadrul acestui topic. Elegiile si jalea nu mai sunt la modă. E acesta un simplu tertip uzat la care apelează bărbații bătrânii în încercarea disperată de a le face pe femei să se tină departe de.. ceilalți… bărbați… tineri. (Aici se pune si Reno)… Deconspirarea ipocriziei pseudo-poetului vine brutal în comentarii, acolo unde, în răspăr cu topicul, autorul propune generos meniuri cu carne de mici-mari, pentru care ar fi fiind dispus chiar să se lase expertizat organoleptic. De către cine? Vai! De către tanti?! Gestul denotă o insolență gratuită, o bravadă mitocănească lipsită de orice sens estetic, practic sau ludic. Pardon de impresie.

    P.S. Ideea de a practica cenzura (vai, la fel ca tănțica Renata !!!) este încă si mai tristă… ca o labă în batistă, ca o toana de artistă, si ce alte rime or mai fi potrivind în acest context poetic.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
      1. Arca lui Goe

        „Veniți numeroase” ? Wow! Asta în ce limba e? Latina bulgară?

        „Nu-i problemă” ??? Din ce mahala provii tu ca creatură?

        Băi dar nevricoasă creatură ai ajuns. Nevricoasa fioroasă.

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Din mahalaua Ploieștiului, bineînțeles, prostălăule. Nu sunt nevricos, păpușe, doar îmi place să înjur. Te prinzi mai greu când ești insultată? Trebuie să-ți explic fiecare cuvânt, ca la necuvântători, gen Renata? Păreai mai zglobie/zglobiu la minte.
        LE: Sper că nu e nevoie să-ţi explic (sau cineva care are chef şi timp de asta) de ce am folosit ”păpuşe”.

        Apreciază

      3. Castanman Autor post

        Eu nu sunt nici gramatician, nici filolog, sunt inginer. Și nu văd vreo problemă la sintagma „veniți numeroase”. Dacă matale, care te pricepi la toate, în dulcele stil al românilor verzi, care sunt experți în vaccinuri, genetică, fizică cuantică, astronomie, politică, artă, poezie șamd, găsești o problemă cu sintagma asta, ar trebuie și să poți argumenta de ce. Și asta cu multe vorbe, nu cu ceva în genul „qed”. Ăsta nu e un argument.

        Apreciază

      1. Arca lui Goe

        Te ascunzi după Kavafis ca Ofelia între nuferi… In subsidiar practici subversiuni ieftine, ambalate pompos, ca să nu se prindă publicul că te-ai prins… de mesaj…

        „prostie veritabilă” și „nerușinare de sfertodoct” – ttt, m-ai dat gata.

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        „M-ai dat gata.” Nici vorbă, știam că ești nerușinat. Sau nerușinată. Am luat-o pe urmele Renatei, suspectez pe toată lumea că e femeie. Ești?

        Apreciază

      3. Castanman Autor post

        Și PS la PS la PS: nu mă ascund după nimic. Îmi place să fut (scuzele mele doamnelor care văd asemenea vulgarităţi la care sunt nevoit să recurg; celelalte, continuaţi) și am spus destul de transparent asta pe blog de multe ori. Se vede că nu mi-ai citit blogul. Repet: veniți numeroase!

        Apreciază

    1. Castanman Autor post

      Bă (sau ce eşti tu, fiinţă), după ce am mai aruncat un ochi pe comentariul tău, mi s-a părut destul de mişto atacul mişelesc la adresa mea. Bădărănia din comentariul meu era necesară, mă tem. Dacă ochişorii tăi sensibili au fost loviţi năprasnic de vorbele mele vulgare, de inginer care lucrează cu bărbaţi duri, care înjură mult (de la ei am învăţat), poţi merge în altă parte, unde cuvintele sunt mai puţin mitocăneşti, unde soarele e mai blând şi cântă melodios păsăricile suave.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Arca lui Goe

        Reactionezi în exces… exact ca femeile. Presupun (sper) că nu te-a luat valul hormonal, ci faci spume doar asa, pragmatic, din calcul, ca să-i întaresti Renatei suspiciunile.

        Atacul miselesc (!), adesa ta(?), badarania(!), ingineria(?), mitocania(!) si păsăricile suave(?)… Wow! Băi fiintă ai potential ca caricatură mult peste ce mi-am imaginat. Am impresia că vrei să imiti pe cineva (ca un maimutoi) dar faci ce faci si tot Nostrastella-ti iese din calapod. Cred că nu ti-ar strica să-ti iei alt model de masculinizare „inginerule”. Nu-i asa ca printre ingineri esti „poet”?

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Să mori tu? Eu reacționez în exces?! Câte comentarii ai pus azi? Încep să bănuiesc că ești o femeiușcă mai nerușinată așa. Bagă ceva în gură, vorbești cam mult. Sau ia în mâinile cu care tastezi.

        Apreciază

      3. Arca lui Goe

        @Casta-nMan – Era vorba de excesul de spume pe care-l faci reflex, încecand să acrediezi ideea c-ai fi producând de fapt insulte… salvatoare (vai, de descurajare). Felul în care te dai cu curul de pământ pe aci denotă doar disperare comică, nimic altceva.

        Apreciază

      4. Castanman Autor post

        Păpușe, faptul că nu te-am contrazis la pomelnicul de ieri sau când a fost înseamnă că m-ai prins: într-adevăr îndemnul era ca femeile să stea departe de bărbați, dar de alții; să vină la mine. Și mai sunt câteva lucruri pe care nu le înțelegi, dar nu este cazul să te lămuresc eu. Poate te prinzi singură. Și vorbești cam mult pentru un bărbat și ești cam slobod la gură, la fel ca țățica de care spuneai.
        Atacul a fost mișelesc pentru că și spus că sunt bătrân. Nu mai bătrân decât tine, doar suntem aceeași persoană. Azi m-a acuzat cineva, din nou, că sunt Goe și vorbesc singur, să-mi cresc cota blogului. Iar faptul că te ascunzi in spatele unui vpn când comentezi pe bloguri, să nu se vadă că ești din Ploiești, nu ajută deloc.

        Apreciază

      5. Castanman Autor post

        @madam Goe și Renata
        N-am timp să vă răspund amândurora separat, vă răspund aici. Mă plictisiți. Mai știți și altceva, in afară de gluma răsuflată cu Casta-nia și ce ați mai behăit pe aici? Dacă nu, circulați.
        Madam Goe, de ce ești aici? Te-am invitat eu cumva? Demult, când am ajuns pe blogul tău, am venit pentru că m-ai băgat în seamă. Am rămas doar pentru că am crezut o vreme că ești femeie, una arțăgoasă, și poate iese ceva. N-a ieșit, am dispărut. Dar nici nu te-am plăcut vreo clipă. Eram sigur că, după aspect, blogul este al unei femei care se pretinde om. Nu sunt sigur că m-am înșelat însă. Te comporți ca o țață și nu prea am văzut astfel bărbați. Adică am văzut, dar nu erau chiar bărbați. Tu vorbești de scăderea nivelului blogului?! Pai tu ai sau aveai o pagină specială pentru Iosif, unde îl insultai și înjurai. Pe Iosif, o biată cu creatură rătăcită. Și ai un limbaj față de unii comentatori de pe blogul tău… Iar pe blogul meu ce cauți? Ai impresia că spui lucruri încărcate de substanță, că ai o prezență intelectuală superioară? În comentariul-pomelnic ai avut ceva, o intuiție care mi-a adus un zâmbet, dar în rest ai folosit atacuri la persoană, nu ai arătat subtilități intelectuale deosebite. Ai senzația că m-ai „făcut”? Pai rămâi cu această senzație, dacă îți ține de cald. Și ce ai pățit referitor la „veniți numeroase”, ți-a mâncat vreo păsărică limba? Ai vomat mizeria aia cu „latina bulgărească”, arătând că nu-ți cunoști limba (presupun) maternă. Și tot tu ești tare-n gură după asta, deși nu mai sufli o vorbă despre de ce ar fi fost greșit „veniți numeroase”. Taci, pentru că nu ai ce spune. Dar nici eroarea prostească nu ți-o admiți. Și dacă nu-ți place ce și cum scriu: fă pași! Nu știu de ce crezi că îmi place să-mi pierd timpul scriind răspunsuri unei creaturi care pune prea mulți „i”. Această eroare nu este de tastare, ci din prostie pură. De ce nu greșiți voi, ăștia cu mai mulți i, și la alte cuvinte. De ce nu scrieți „cuuvinte, altee, papaggal” etc? Numai când tastați litera i greșiți? Evident că nu: pur și simplu nu știți când se scrie cu un singur i sau cu doi.
        @Renule, viața ta sexuală mă lasă rece. Oricum, cine dracu’ credea că mai ai așa ceva la vârsta ta? Acolo te înjuram doar. Și nu știu de ce mai ai nerușinarea să tot pui placa aia cu „castania”, când ți-am oferit deja posibilitatea să te convingi că nu sunt femeie. Devine deja ridicolă și penibilă insistența cu care refuzi să accepți că sunt bărbat și refuzi și dovezile. Nu ai deloc prieteni, care să vadă ce faci aici și să-ți spună că te faci de râs? Și ofer această posibilitate și celeilalte țațe, madam Goe, dacă vrea să se convingă că am ceea ce spun că am în pantaloni. A, nu vreți voi să vedeți dovezile, sunteți pudice? Lăsați un număr de telefon pe mail și vă sun cu video pe WhatsApp. Nu, nici așa nu vreți? Atunci nu-i mai dați înainte cu behăitul.
        PS: Dacă tot sunteți amândouă dame, vă interesează un menage a trois? Mor după așa ceva și nu găsesc doritoare. Stați liniștite, am suficient pentru amândouă.

        Apreciază

      6. Arca lui Goe

        @Casta-nMam’, logoreea si secrețiile abundente din glanda scriboreică nu te salvează. Te scufundă. Văd că comentezi numeros, poliloghii si tentative justificative, ca când ai vrea să te pitulezi printre palavre… Aiurea, nu te amăgi, ești străvezie…

        Apreciază

      7. Castanman Autor post

        Bă (sau fă), gunoiule, tu împuți blogul ăsta, cu dejecțiile care-ți curg pe gură. Și nici nu-ți dai seama, atât de obișnuită ești cu felul tău mizerabil de a fi. Du-te dracu’!
        LE: Nu observasem că ai scris „numeros”. Dacă „veniți numeroase” este absolut corect gramatical, „comentezi numeros” nu este. Te las să-ți dai seama singurică de ce, academiciano. Poate întrebi un prieten mai isteț.

        Apreciază

      8. Castanman Autor post

        Și, maimuță urlătoare, n-ai răspuns coerent la nimic din ceea ce am spus eu. Doar ai scos invective și căcat pe gură. Atât. Ești mândră de tine, nu-i așa? Ce intelectuală rasată ești, nu-i așa? Ce dracu’ e în neregulă, fă, cu tine?! Ești nevorbită, ești singură acasă, nu ai alte preocupări? Mai ia și copiază niște chestii științifice și pune-le pe blog, să pari deșteaptă. Mai închină o odă grețoasă vreunei maimuțe care lovește o minge cu un fel de tigaie și salivează spunând că e un extraterestru. Niciun om inteligent nu-și face idoli. Și niciun bărbat nu ar inchina ode unui alt bărbat, oricât de bine ar trânti cu tigaia in minge.

        Apreciază

      9. Castanman Autor post

        PS: Și cum observ că nici tu nu ai simțul ridicolului, te ajut eu să te oprești din behăit. Și chiar nu vezi că vorbești mai mult decât mine, nu-i așa, femeie proastă? Eu doar îți răspund, scârboșenie. Nu și de acum încolo. Drum bun! Mi-ai poluat destul blogul.

        Apreciază

      10. Castanman Autor post

        Glumele tale ţărăneşti trec pe lângă mine complet străvezii, bagaboantă mică. La fel precum acea remarcă legată de Plopeni. Asta trebuie să fie ceva foarte cunoscut la voi în sat şi nu-ţi dai seama că eşti prinsă într-un cerc cultural strâmt, aşteptându-te ca şi alţii să prindă gluma. Sau poate este vreo glumă slabă legată de Plopeni-plop, cine ştie; căile prostiei sunt nebănuite.
        Şi da, păpuşe, acesta este blogul meu, oricât te-ai tăvăli tu pe aici turbată şi făcând spume la guriţa din care îţi curge ceva alb pe la colţul gurii. Să fie oare ceva cadou de la ”adevăratul Castanman”? Înţeleg că îţi vorbeşte şi ţie, dulceaţă mică? Cum anume, îţi scrie mesaje, te-a sunat, v-aţi întâlnit pentru o partidă de amor torid, aţi mers (în ipoteza extrem de improbabilă că ai fi un bărbătuş efeminat şi guraliv) împreună la curve, la pădure spre Păuleşti, îi auzi vocea undeva lângă tine?

        Apreciază

  3. Smaranda

    Interesantă discuție . Sper să nu deranjez dar sunt curioasă. Explic puțin de ce. De-a lungul anilor pe net, am fost spectator la mai multe păruieli de acest gen. Am observat că bărbații deobicei se simt foarte jigniți și reacționează des violent dacă sunt bănuiți că ar fi femeie.
    Întrebarea mea aŕ fi: ce este atât de oribil și de jignitor în a fi femeie? 🙂

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Nu deranjezi, Sma. Nu e nimic jignitor în a fi femeie, evident. Dacă ești. Dacă nu ești, nu bănuiala cretină este supărătoare, în cazul nostru, ci modul în care este aceasta exprimată. Dacă analizezi felul în care s-a exprimat Renata, mai ales pe blogul ei, rezultă că aceasta consideră că mă jignește atunci când afirmă că aș fi femeie. Și ea și-a dat seama de asta, citind trei comentarii și patru postări. Penibil și jignitor, în acelasi timp. Prin urmare, problema nu este la mine, ci tot la „suratele” voastre, care nu se pot abține, condiționate genetic să concureze pentru masculul care deține un bun indice mpi (male parental investment), pentru a-și putea crește liniștite progeniturile alături de acesta. Multe dintre acțiunile noastre de ființe cu „liber arbitru” sunt condiționate astfel, deși nu ne place să recunoaștem.
      Iar eu cu madam Goe nu ne păruim aici. Avem o discuție amicală, dar contradictorie. Probabil la sfârșitul săptămânii ne întâlnim să bem ceva. Noi, bărbații, ne putem lua la bătaie și să rămânem prieteni. Ceva ce femeile nu pot înțelege. Bine, presupunând că Goe este bărbat. Încep să am ceva dubii. M-a contaminat Renata, cu misoginismul ei, văd femei peste tot.
      PS: poate noi reacționăm violent mai ales pentru că o asemenea bănuială ne contestă trăsăturile masculine, care, ne place să credem, sunt vizibile și în scris.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Castanman Autor post

        Sma, sunt obosit. Nu întineresc deloc, îmi vine sa vomit. Astea nu sunt îmbrânceli, sunt doar unii care vin și suna la ușă și îți lasă în prag o pungă cu rahat de câine, căreia îi dau foc. Și după asta hohotesc până se scapă pe ei, spunând că au făcut un reușit calambur, o glumă nemaipomenită. Și mai scriu și postare despre asta, lăudându-se.

        Apreciază

      2. Arca lui Goe

        Ah, javra se dă victimă… Înduioșător… Casta-nMam, fecala care a înmiresmat acest blog ești chiar tu. Că cică așa te-au învățat pe tine inginerii din anturaj… să fi frust-ă.

        Apreciază

      3. Castanman Autor post

        Tu chiar nu înțelegi, maimuță proastă, când nu ești dorită într-un loc? De ce tot revii și mai vomiți câte ceva aici? Te-am chemat eu? Du-te unde vrei, dar aici nu mai veni. Îmi provoci greață.
        PS: „să fi frust”?! Ai mâncat un i din greșeală, nu-i așa? Nu din prostie, academiciano.

        Apreciază

      4. Arca lui Goe

        @Casta-nMam’ – Disperarea ta, ridicolă, de-a dreptul comică, este, de fapt, demnă de milă, dar scremerea de a te folosi de blogul celui pentru care facusesi o pasiune caraghioasă (broasca-care proslavea printul, doar, doar), dublată, iată, de lipsa de scrupule în a-l uzurpa odios, în încercarea de a-ti salva carapacea căcănie, te califica si pentru alte sentimente.

        Nu m-ai chemat??? Dar ai chemat pe cineva? Care-i lista „aveniților”? Jalnică creatură, când te manifesti (în) public, publicul este invitat implicit, by default, indiferent de natura spectacolului la care asistă si participă. Schelălăi într-o paradigmă gresită. Dar de, asta face parte din spectacolul grotesc care esti.

        Apreciază

      5. Castanman Autor post

        Despre ce dracu’ vorbeşti, agitată mică?! Făcusem o pasiune? Cine poola mea (încerc să fiu mai civilizat) crezi că sunt?! Bă, voi doi (tu şi amica ta, Renata) sunteţi bolnavi. Serios vorbesc. Căutaţi să vă trataţi şi nu mai răspândiţi aiurelile astea pe net. E drept, fiecare se iubeşte pe sine înainte de toate, dar de aici până la a face o pasiune pentru el însuşi este un drum lung. Sunt, ce-i drept, deştept, am o situaţie bună, am o experienţă de viaţă care mă ajută să pot înfrunta (aproape) orice, dar nu sunt înamorat fără de speranţă de mine însumi. Nici chiar aşa.
        Nu ţi-am oferit eu, agitată mică, posibilitatea să te convingi cu urechile tale, frumos împodobite cu cercei, de faptul că sunt bărbat? Ţi-e teamă să-mi oferi un număr de telefon, la fel cum te ascunzi în spatele unui vpn, să nu te trezeşti cu mine la uşă/poartă? Nu ţi-a trecut prin căpşorul tău drăgălaş de demoazelă să-ţi cumperi o cartelă şi să o arunci, după ce te sun şi te conving că sunt cine spun că sunt? Cum dracu’ de ai în continuare tupeul incredibil să spui că sunt femeie?! Atât de multă prostie zace în căpşorul tău? Chiar nu vezi cum te faci, pur şi simplu, de râs, alături de cealaltă surată întru prostie?
        PS: La comentariul cel mai recent îţi răspund mai încolo. Am şi eu o viaţă personală, nu stau mereu pe wordpress, ca unii obsedaţi. O să fiu mai blând, poate. Am câştigat un pariu: cineva spunea că nu vei mai îndrăzni să comentezi, după ce te-am revelat ca fiind o creatură care nu ştie să scrie. Eu am spus că muierea fanatică va reveni, nu poate să-i tacă guriţa aia spurcată. Şi ai revenit, blocată fiind de la urlat. Bănuiesc că nu te vei opri curând.

        Apreciază

      6. Renata Carageani

        Castanieto, faptul că folosești diminutive (Sma, Ren etc.) pe care le folosea Castanul nu-ți ajută la veridicitate.
        Că vrei să-l zdrobești pe Dl. Goe cu suspiciunea că ar fi femeie… ce să zic, aici ai belit-o rău! 🙂 Păi, Goe, a trecut printr-un război de apărare a identității și mai și. Era cu nume și prenume. Și zău că i-a făcut față! Acuma, că vii tu să-l jignești c-ar fi femeie… Un mizilic! Te mănâncă nen-tu Goe ca p-un biscuite la cafea, stai numa să vezi!
        Păi da! Trăsăturile masculine sunt vizibile și în scris, numai că în scrisul domniei tale ele sunt feminine la greu. Asta e problema: cu cât scrii mai mult și te oțărăști în răspunsuri, cu atât mai tare ți se înfoaie fusta, de ți se vede muntele lui Venus. 🙂
        De ce dracu nu renunți la mizeria asta? Fă-ți, mă, blog pe numele tău. Sau l-ai uitat? Vrei să ți-l amintesc?

        Apreciază

      7. Castanman Autor post

        Sunteți aproape amuzantă, doamnă. Dacă madam Goe este bărbat, atunci este un bărbat foarte ciudat, care vorbește mai mult decât o femeie. Chiar acum are trei comentarii în filtrul de spam și nu cred că se va opri. Cândva, o să-i răspund, dar o mai țin pe madam Goe în așteptare. Am bănuiala că urăște asta și adoră să își exhibe mitocăniile în public. Și, credeți-mă pe cuvânt, nicio maimuță urlătoare nu-mi poate face față, intelectual vorbind. La numărul de invective per propoziție, poate, nu garantez că sunt un ins chiar atât de mitocan precum madam Goe. Și madam Goe, și dvs. poluați acest blog cu mojicii, dar nu păreți a vă da seama. Poate din cauză că sunteți niște țațe.
        Cât insistați să vă mai faceți de râs? V-am oferit deja de câteva ori posibilitatea să verificați personal că nu sunt femeie și nu ați folosit-o. Aștept acel număr de telefon și vă voi suna. Cu număr privat, desigur, nu vreau să rămân și fără acest număr de telefon, doar pentru că ați devenit confidenta hackerului care mi-a spart contul de mail și mi-a clonat telefonul.
        Ați spus anterior că „adevăratul” Dan T. urmărește cu atenție și îngrijorare acest blog. Ce vreți să ne spuneți? Recunoașteți în mod public faptul că sunteți „adevăratul” Castanman și, în tot acest timp, acesta a vorbit doar în mintea dumneavoastră? Puteți apela cu încredere la cei de la spitalul aflat lângă dvs. Știți cum se numește. Veți primi ajutor acolo. Să insistați cu prostia asta cu femeia, după ce v-am repetat că vă puteți convinge că nu sunt femeie, devine ceva de-a dreptul patologic. Cereți tratament, vă rog eu. Este limpede că aveți nevoie. Vă faceți pur și simplu de râs, în pofida emoticoanelor cretine și fals-victorioase pe care le-ați adăugat la comentariu. Aș râde, dar mă tem că sunteți bolnavă, pentru că nu păreți a înțelege rațiunea. A câta oară va ofer posibilitatea să verificați personal dacă sunt femeie sau nu? Și de câte ori va mai fi nevoie să repet asta? Sunteți, mă scuzați, complet idioată? Și „muntele lui Venus”?! Ha, ha, ha! Mă tem că într-adevăr suferiți de un retard intelectual sever, pentru că nu înțelegeți nimic. Mă oțărăsc mai mult decât madam Goe? Nu prea cred. Păi, atunci, madam Goe este sigur femeie. Q.e.d. Abia acum qed, doamnă, nu când ați aberat dvs.
        Sunt foarte curios: cine dracu’ credeți că sunt? Vreau și eu să mă amuz copios. Pentru că oricine credeți că sunt, vă garantez că nu sunt.
        PS: Ați rostit cuvântul magic. Așadar, o „jignesc” pe madam Goe, numind-o femeie. De ce este aceasta o jignire, doamnă? A fi femeie este ceva rușinos, înțeleg. Iată-vă adevărata față! Și chiar dacă madam Goe nu este femeie (absolut șocant, se comportă ca o țață), comentariile fără de sfârșit, logoreea imundă de care suferă, atacurile turbate la adresa mea îi dau dreptul, cel puțin, să fie numită femeie în mod onorific. Ar trebui să-și schimbe numele în madam Goe. Îl găsesc foarte potrivit și nu-i cer drepturi de autor. Sunt generos.

        Apreciază

      8. Castanman Autor post

        Ce morţii mă-tii spui aici, fă? Vorbeşte coerent, maimuţă proastă. Crezi că, dacă te prosteşti aşa, de parcă ai avea zece ani, pari spirituală? Nu, păpuşe, se vede acelaşi vid, sunt aceleaşi replici banale, care nu spun nimic şi nu mă ating în vreun fel. Reuşeşti doar să-mi laşi un zâmbet amar, dispreţuitor, când văd cum te agiţi aici, într-o luptă pierdută din start, delirând, în numele a… A ce, păpuşe? Ce anume faci tu aici? Tot retorică ai impresia că faci? Bine, păpuşe, faci retorică. Dar, te rog, ia-ţi medicamentele; te vei simţi mult mai bine după asta.

        Apreciază

      9. Castanman Autor post

        PS: Creatură băloasă, crezi că dacă scrii așa, în așa-zisă bășcălie, poți să ascunzi faptul că nu știi să scrii în limba română? Te faci de râs și atât. Și, jivină proastă, îți par eu a fi sub influența alcoolului? Ești bolnavă, tratează-te de urgență.

        Apreciază

    2. Arca lui Goe

      @Smaranda – „Interesantă discuție” !!? – Sper că ați vrut să fiți sarcastică. M-ar dezamăgi să știu prin că această formulă ați încercat doar să camuflați atracția vinovata către discuțiile presărate prostește cu pulă orală. Pardon de impresie. 🙂

      Nu vă luați si d-voastră după aparențe. Creatura nevricoasă nu s-a „crizat” din cauza c-ar fi fost făcută femeie… ci pentru ca este într-o gaură, strâmtă, cu opțiuni limitate la dispoziție, iar fondul ei intelectual atâta-i îngăduie să aleagă… ca reacție. Dar despre intervenția Renatei ce părere aveți? Asa, ca între d-voastră femeile atestate… (mă rog, mai mult d-voastră, că Renul nu prea se poate pune la categoria asta)

      Apreciază

      Răspunde
      1. Smaranda

        Dl goe, mai țineți minte pe dl baubau cum l-ați tot provocato și dvs și pe dl aldus l-ați provocato?
        😅 Mi se pare interesant modul cum acționăm și reactionăm deși suntem anonimi și deci nu ar trebui să ne atingă ceva.
        Sarcasm da.

        Apreciază

      2. Arca lui Goe

        provocat-o, neatento! 🙂

        Ce vă întreb eu, si ce raspundeti d-voastră (!) mutând discutia de la bărbata Renata la femeiul Aldus, hodoronc-tronc. 😦

        … demonetizati, cred, cu prea mare usurintă cuvântul „interesant”. Zicei si d-voastră „excitant”. 🙂 De altfel nu înteleg prea exact ce-i asa de interesant si care ar fi fiind interesul pe care-l manifestati. Fiti si d-voastră un pic mai explicită.

        Apreciază

      3. Castanman Autor post

        Bă, gramaticianule, înainte de a-i corecta pe alții, numără câți i pui și mănâncă mai puține litere. Nu-i stă bine unui savant de renume mondial, așa cum ești tu, să scrie ca un țărănuș.

        Apreciază

  4. Smaranda

    Dl Goe, merci. Nu am fost sigură cum se scrie corect. Ați observat, cum un singur cuvânt scris corect sau greșit, scade ” strălucirea ” personajului?
    Despre dna Renata sau alte persoane , mă bucur că nu îi musai să imi fac o părere. Consumă multă energie, inutil ( facerea părerii).

    Apreciază

    Răspunde
    1. Arca lui Goe

      @Smaranda – Un mic detaliu poate induce adesea diferente colosale, iar cratima cu pricina mai abitir decât altele. Sper că sunteti de acord că este o enormă diferentă, de ex., între „Am găsit o capră în dormitor” si „Am găsit-o capră în dormitor”. 🙂

      Nici stralucirea nu poate exista fără energie…

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
  5. Renata Carageani

    Castanieto, eu, în locul matale, i-aș transmite Renului discrete dar respectuoase mulțumiri, că a zgârmat nițel cu bățul în jarul deja sleit al blogului pe care cu insistentă obrăznicie l-ai clonat și ia uite câte comentarii făcuși! Chiar dacă dezbatem altceva decât textul de mai sus care, între noi fie vorba, e tot atât de atrăgător ca o coroană mortuară din flori de hârtie.
    Și mai slăbește-ne cu ”ingineria” și cu organul pe care îl tot amintești cu nesaț, că nu dă bine la imgine. Întîi, fiindcă știi ce se zice despre asemănarea dintre un inginer și un câine; apoi fiindcă, și dacă ai fi bărbat (dar nu ești, fato!) și-ai tot ține-o gaia-mațu cu năstrușnicu-ți mădular, tot ai trezi serioase suspiciuni în privința putirinței. 🙂

    Să mă ierte Castanul (original) pentru anecdota cu inginerul și cățelul, dar, presupun că atunci când a dat la facultate, deja știa poanta asta nevinovată.

    Apreciază

    Răspunde
      1. Arca lui Goe

        @Casat-nMen – Băi mică-creatură, „înjurăturile” tale scremute, sunt exclusiv auto-adresate. Singurele agresiuni asupra martorilor se referă la insistenta cu care tii să-ti livrezi exhibitionismul de a-ti da singur muie-n public. Contorsionisto.
        Dacă ăsta ar fi blogul tău, nu l-ai polua în asa hal, trăgând pe sest nadejdea că vugaritatile scremute pe care le prestezi cu convingere te-ar face să pari dur/ă. Doar că nu e.

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Academiciano, vezi că ai pus virgulă între subiect și predicat. Trebuia să scrii așa: „Băi, mică-creatură, înjurăturile tale scremute sunt exclusiv autoadresate.”
        Ar trebui să înveți să scrii, înainte de a te erija în gramaticiană și a-i corecta pe alții, păpușe. Vezi cum rezolvi problema cu prea multe, prea puține i-uri. Cam greu cu deșteptăciunea asta, nu-i așa?
        PS: Știu, ești frustrată că nu mai poți behăi pe aici în voie. Ai răbdare, o să-ți răspund cândva și la comentariile neaprobate. Cândva. Te pup pe botic, agitată mică.

        Apreciază

      3. Renata Carageani

        Scumpo, mă lasă rece impresiile tale despre viața-mi sexuală. Am ajuns deja la vârsta la care un păhărel de Jack, o țigară și-un roman bun bat la cur trei orgasme la rând. Nu, nu-mi place să fiu înjurată, dar dacă doar atâta poți…
        Ce observ: că stai cu ghearele și cu dinții încleștați pe muchia blogului, ca și cum sub tine s-ar deschide un hău; altfel nu-mi imaginez de ce vii cu replica la 21 de minute. N-ai nimic altceva important, plăcut, relaxant, incitant de făcut în seara asta?

        Apreciază

      1. Castanman Autor post

        Șamanule, după ce am văzut râgâielile pestilențiale ale lepădăturii de madam Goe, mă întreb dacă nu cumva în versurile tale bizare sugerezi și tu că aș fi Nostrastella. Asta faci?

        Apreciază

    1. Castanman Autor post

      De ce as face asta? Vrei să-mi adresezi invective? După cum vezi, e coadă deja. Vrei să-mi declari că mă iubești? În trecut, altele nu s-au sfiit să o facă aici, în public. Spune aici ceea ce ai de spus. Dacă nu, circulă.

      Apreciază

      Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Asta ai tu impresia că faci aici, isteaţă mică? Retorică?! Ha-ha-ha! Prinţeso, retorica este cu totul altceva decât mârlăniile tale de fiinţă prost-crescută, de ţărăncuţă jegoasă ajunsă la oraş şi care crede că stă de vorbă tot cu ţaţele de pe uliţa ei. Tu doar împrăştii rahat din guriţa ta scatofagă şi singura ”artă” pe care ştii să o prestezi este numită ad hominem. Nu ai absolut nimic coerent de spus şi nici măcar nu-ţi justifici prezenţa aici. Ce vrei, până la urmă? O muie? Nici măcar asta nu vei primi, mi-ar fi scârbă şi pula să ţi-o bag în gură, chiar de-ai fi muiere. Dau un restart şi revin să mai facem puţină… retorică (!).

      Apreciază

      Răspunde
      1. Arca lui Goe

        @Casta-nMam’ – Aoleu, ti-ai chinuit două zile si două nopti creierasul ca să vii cu niste încropiri de cuvinte care ti-au sunat tie a fi fiind adecvate… ca replică… dură. Te-ai dat de-a dura si-ai facut ping-pong.

        Dar, cum se face că Nostrastella nu semnează absolut niciun comentariu pe firul asta? Nici la un tact pe procesor la două zile nu-ti functionează multitasking-ul? Handicapat-o.

        P.S. Vezi că ti-am dat PINGt la adresa de IP. Ai simtit ceva?

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Proasto, ai verificat ip-ul ăla înainte să dai ping? Ha-ha-ha! Exact, păpuşe, la fel ca tine, vpn. Am învăţat din trecut. I-ai dat ping lui mă-ta! Şi, proasto, handicapato se scrie legat aici. Nu-i dădeai lecţii Smarandei tocmai despre asta? Zici că sunt Nostrastella?! Mua-ha-ha-ha!!! Eşti complet idioată. Trimite-mi pe mail numărul şi te sun acum, maimuţă proastă.
        Nu m-am chinuit, căcat cu ochi, te-am ţinut închisă în spam, pentru că ştiu că adori atenţia şi să îţi expui prostia în public.

        Apreciază

      3. Castanman Autor post

        Nimic nou, madam Goe. Aceleaşi insulte, reciclate. Stai liniştită, madam Goe, eu te-am căutat mai întâi. Dar nu te-am pinguit, pentru că am văzut că foloseşti vpn şi eu nu sunt prost, spre deosebire de tine, secretoasă mică.

        Apreciază

      4. Arca lui Goe

        @Cast – Insulte??? N-ai înțeles tu bine. Ti-am făcut o favoare.
        Desigur că nu ești prost. N-ai cum. Chit că te chinuiești sa-ti faci schimbare de sex virtual… gen… Nu ești prost, dar ești proastă… ca noaptea. Esti urâtă si ești proastă, proasta dracului. Că ții musai să probezi asta în revărsării fluviale de comentarii încropite mimetic (asta faci) si obsesiv e un bonus în spectacolul grotesc, din care nu știi să te mai extragi.

        Apreciază

  6. Arca lui Goe

    @Casta-nMam’ – Voioșia voluptoasă cu care prestezi tumbe si dai din coadă de bucurie că ești băgată în seamă întregește foarte bine tragicomicul personaj în care ești prinsă fără scăpare. Ca bonus mai ai si așteptări ridicole în legătură cu gestul tău de disperată paparudă, prinsă cu ocaua mică, imaginându-ți că blocarea comentariilor te-ar pune în avantaj. Aiurea, garofițo! Prin faptul că gâlma centrează si tot ea se screme să dea cu… terminația, subliniază si mai clar mica dramă a neputincioasei guralive care s-a încurcat în tertipuri hilare. Săracul Castanman!

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Dar ia zi tu, păpuşică, de ce ai tu adresă de mail care se termină în ”a”? Susţii că nu eşti femeie? Ce ai făcut, ai anagramat manager, marengo sau megaron şi nu ai avut vreo problemă când ţi-a ieşit un cuvânt terminat în ”a”? Cred că a fost partea ta feminină, care te-a determinat să-ţi alegi adresa asta de mail, nu-i aşa? După cum te manifeşti, după adresa feminină de mail, eu zic că eşti ori femeie, ori un bărbat în trup de femeie. N-am mai întâlnit un bărbat să abereze atât, să i se explice un lucru absolut clar, care nu poate fi contestat raţional şi el să rămână la ideea lui iniţială. Ăsta e comportament de femeie isterică (vezi şi la Schopenhauer despre asta). Eu sunt nevoit să scriu atât doar ca să-ţi răspund la comentariile fără de sfârşit. Dar ţi s-a închis taraba, păsărică. Susţii că ăsta este un spaţiu public. Nu este, păpuşe. De aici te pot da afară oricând, dacă te comporţi ca o centuristă. Şi, de altfel, poţi fi evacuat şi dintr-un spaţiu public, dacă te comporţi aşa. Dacă eram pe stradă, îţi luai un pumn în nas, scurt. Dacă eram într-o incintă, fie părăseam locul, fie chemam autorităţile să te dea afară. Îţi repet, gândac purulent: tu nu faci retorică aici; tu eşti doar o insectă pe care am strivit-o deja sub talpa intelectului meu colosal. Dar, ca toate insectele, te încăpăţânezi să rămâi în viaţă, atâta timp cât nu ţi-a fost zdrobit capul şi continui să te târăşti inspirând dezgust tuturor, mai puţin prietenilor tăi din ordinul blatodeelor, care te aplaudă salivând, deşi nu înţeleg nimic din ceea ce spui, fiind mai cretini decât tine.
      Rămâne valabil ceea ce ţi-am spus: telefonul sau ai încheiat aici. Asta ca să nu continui cu această telenovelă absolut penibilă, susţinând tot felul de idei cretine – că sunt Nostrastella, idei de a căror penibilitate nici nu-ţi dai seama, atât de proastă şi nesimţită eşti. Nu ai bani să-ţi cumperi o amărâtă de cartelă sau ce? Nu mai am timp de pierdut cu tine, javră cretină. E ultima oară când îţi spun: îmi trimiţi un număr de telefon pe mail sau aici (nu ţi-l public, fricoaso). Dacă refuzi, acest dialog inutil este încheiat aici. N-ai decât să rămâi cu impresia că ai câştigat disputa ”retorică” de aici. Poate îţi mai creşte respectul de sine, am o bănuială că îţi lipseşte, în pofida tupeului de mahalagioaică pe care-l afişezi.

      Apreciază

      Răspunde
  7. Arca lui Goe

    Ai fost foarte credibilă când ai livrat scuza cu viața personală care te tine ocupată si nu-ti îngăduie să produci zâmbre decât cu mare chin si întârziere.
    Ai câștigat pariul? Wow! Cu cine ai făcut pariu? Cu Nostrastella? Cu iubi-ul tău imaginar? Cu mămucuța ta de bahică amintire? Sau ai făcut totul ca de obicei, singură?

    Apreciază

    Răspunde
  8. Arca lui Goe

    Cel mai bine ar fiiii sa te aduni un pic, sa-ti termini sticla si sa te duci fuguța la nani in mica ta viață cvasi-personala, si cand te trezești vii si mai compui alte replici din astea devastatoare.

    Apreciază

    Răspunde
      1. Arca lui Goe

        Remarcabilă voluptatea cu care deschizi insistent si obsesiv gura ca să se vadă ce tii acolo… varianta orală. E tot ce ti-a mai ramas. Nu te impacienta. E normal să fii confuză si sa nu intelegi mersul. Nici nu trebuie. Chiar si asa lipsită de discernamant reusesti sa te auto-ilustrezi perfect, în tentativa de a a întretine mimetic un schimb de replici.

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Nu spui nimic nou, madam Goe. Mimetic? Vai, m-ai dat gata! Ce faci, ai o listă cu cuvinte rar folosite în conversaţii de către fiinţele umane normale şi le arunci pe unde poţi? Sunt cuvinte mai simple, cu care poţi reda aceeaşi idee, nu trebuie să te dai mare savantă. Asta venind după virgula între subiect şi predicat, pusă din ”greşeală”, evident. Erai grăbită să-ţi exprimi ideile preţioase, docte, sunt sigur de asta.

        Apreciază

  9. Arca lui Goe

    Văd că ești capabilă să compui răspunsuri si explicații doar cam pe sărite, din doi în trei… Eh, în două-trei zile, vii tu cu replica muncită si musai cu „pula”-n gură, ca să pari personificarea durații masculine si să-ti ostoiești totodată aleanul.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Prinţeso, ce tot aberezi aici? Îţi răspund când vreau şi la ce vreau. Dacă nu ai înţeles până acum, m-am prins de faptul că neaprobarea comentariilor te turbează. Dovadă invazia de comentarii de cum ţi-am răspuns la ceva. O să-ţi răspund şi la celelalte mizerii când şi dacă voi avea chef.
      Cum anume ţi-a trecut ţie, dulceaţă, prin căpşorul ăla gol că aş fi Nostrastella? Ţi-a spus butucul, ai aflat de la tufişul arzând, auzi voci în cap, ţi-a şoptit Renata sau a fost chiar unicul, marele şi atotştiutorul ”adevăratul” castanman? Nu poţi fi mai departe de adevăr decât eşti acum. Sau sunteţi, dacă sunteţi mai mulţi. Puteai afla uşor, dar tu, fricoasă ca o femeiuşcă, n-ai avut curaj să-mi oferi un număr de telefon la care să te sun şi să te convingi.
      Şi unde este ”adevăratul” castanman? De ce îşi trimite trepăduşii aici şi nu vine personal, să mă înfrunte în logos, dacă este atât de capabil? Ţie ţi se pare că ai făcut ceva aici, o treabă bună? Altceva în afara unor dejecţii nu ai eliberat aici, te plăteşte degeaba târfa aia. Ţi-am arătat că nu-ţi cunoşti limba (presupus) maternă – ai tăcut şi ţi s-au scurs invective din gură; ai comis ”greşeli” de neiertat, precum virgula între subiect şi predicat şi prea multe/prea puţine i-uri (nu-mi spune că făceai intenţionat, aşa cum te alinţi prosteşte în cele mai recente comentarii – nu o făceai, este doar necunoaşterea limbii române); nu aduci niciun argument în favoarea afirmaţiilor tale şi îi dai înainte cu aceeaşi placă de idioată sadea; ţi-am oferit, ţie şi celeilalte cretine, posibilitatea de te convinge că sunt bărbat (deja de prea multe ori) şi nu ai scos o vorbuliţă despre asta, dar continui să-ţi vomiţi ideea fixă, împrăştiind aceleaşi insulte reciclate (ţi se pare că ai un vocabular dezvoltat? nu, păpuşe, reciclezi aceleaşi idei la nesfârşit).
      Ce anume te mână în bătălia asta, care nu-ţi aparţine? Te fuţi cu ”adevăratul” castanman? Te plăteşte? Te plictiseşti singură? Te-a părăsit, în fine, domnul Noe Goe? Îţi place să te manifeşti mârlăneşte? Ţi se pare că nu-ţi răspund coerent? Atunci, păsărică, ai o problemă cu înţelegerea, eşti analfabetă funcţional.
      Replică muncită, pizdă proastă? Îţi pot răspunde instant. Fii (ai observat cum am scris ”fii”? aşa e de fiecare dată: se spune ”să fii”, maimuţă agramată) bărbată şi ia-ţi o cartelă de telefon şi discută cu mine live, să vedem ce-ţi mai poate pielea atunci, jivină amărâtă, care te dai mare şi tare pe internet. Dacă m-ai vedea în public, îţi garantez eu, păpuşe, n-ai îndrăzni în veci să deschizi gura în faţa mea. Nu vrei să-mi trimiţi telefonul, nu mai comentezi aici. Pur şi simplu. De ce te-aş mai lăsa să aberezi în voie, dacă nu ai curajul să-ţi susţii opiniile greşite într-o confruntare la telefon? Telefonul pe mail sau am încheiat aici.

      Apreciază

      Răspunde
  10. Renata Carageani

    Castanieto, hai să nu ne abatem de la temă: nu dl. Goe e subiectul în propoziție, dacă e femeie sau bărbat, mamifer sau nevertebrat. Genul/sexul domniei tale (mă văd obligată să te domnesc nițel, că văd că ai început să-mi vorbești cu pluralul de politețe, de când ți-am zis că pot să-ți amintesc numele vechi, de bloggeriță/comentatoare) e subiectul dezbaterii noastre și faptul că ești o fraudatoare de identitate, fie ea și virtuală. E infracțiune, știi, nu?

    Și nu, nu eu am spus: „… că „adevăratul” Dan T. urmărește cu atenție și îngrijorare acest blog. ” Tu ai zis-o. În definitiv, cine dracu e Dan T.? Ce-are Sulla cu Prefectura?

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Doamnă, continuați cu aceeași placă penibilă, de-a dreptul rușinoasă, de-acum. Nici dumneavoastră nu veți mai putea comenta aici, până nu oferiți un număr de telefon, la care să vă demonstrez că nu sunt cine credeți că sunt.
      Infracțiune? Vă rog, mă faceți să râd. Vechiul meu blog nu mai există și nici nu a avut vreo clipă mențiuni legate de copyright. Oricine mi-ar fi putut prelua textele, prin urmare. În plus, nu a existat nicio uzurpare de identitate, ci doar o continuare a unei activități precedente. Dan T. este numele meu, doamnă, alias Castanman. Acum aflați? Păi și cu cine ați discutat, de habar nu aveți cum îl/o cheamă?
      Ați spus că „adevăratul” Castanman urmărește ceea ce se întâmplă aici. Atenția și îngrijorarea au fost adăugate de mine, ironic, cu referire la un personaj politic foarte cunoscut, unul extrem de ineficient și deplorabil, care se limitează la declarații goale de conținut. Analogia o faceți dvs.
      Și de ce nu menționați „numele” meu vechi de bloggeriță/comentatoare, dacă tot sunteți atât de sigură? Sau ați început să aveți unele dubii? Se simte vreo undă de amenințare, specific masculină, în spatele vorbelor mele? Mai ales că dumneavoastră, spre deosebire de madam Goe cea temătoare, sunteți expusă, pentru că nu ați fost suficient de precaută și ați comentat lăsându-vă adresa statică de IP, lucru care, dacă aș fi un hacker rău, uzurpator de bloguri, ar însemna că mi-ați lăsat, practic, adresa de acasă. Mare noroc că sunt doar un biet inginer și mă ocup cu petrolul, nu un individ malefic care se ocupă cu hacking-ul, nu-i așa?

      Apreciază

      Răspunde
    2. Castanman Autor post

      PS: Haideți să lămurim lucrurile, cu acel like dat de mine pe blogul dvs. Habar n-am avut că am făcut asta. A fost un accident și nu o invitație să-mi citiți blogul. Intenționam să mă lepăd de vechiul anturaj, parțial toxic. Regret această întâmplare. Eu nu v-am invitat aici, dar dumneavoastră ați scris despre mine o postare. Am aflat cu întârziere despre asta, de la Stela, și am fost nevoit să vă răspund. Circul acesta dumneavoastră l-ați început, eu doar am răspuns la atacurile dvs. și ale pramatiei de madam Goe. Dar circul se încheie aici. Un număr de telefon; vă sun și vă demonstrez că nu sunt cine credeți și am încheiat discuția. Și sper ca după asta nu mai reveniți aici.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Castanman Autor post

        V-am mai permis acest ultim comentariu, pentru a se putea vedea că ori faceți pe proasta, ori chiar sunteți. Doamnă, când veniți aici și vomitați acuzații fără a oferi nici măcar o singură dovadă și refuzați singura cale prin care vă puteam demonstra că 1. nu sunt femeie și 2. sunt cine spun că sunt, asta înseamnă că aveți probleme mentale. Ori ați venit aici să faceți puțină miștocăreală? Și ați făcut asta, pentru că știați din trecut că sunt un tip care este glumeț, postările mele abundă de calambururi și momente ludice, iar în comentarii închei mereu cu un banc, nu-i așa? Dacă pentru asta sunteți aici, vă rog, mergeți altundeva, unde vi se permite un asemenea limbaj.

        Apreciază

      2. Arca lui Goe

        @Casta – Colasală schimarea în bine a tonului folosit în comentariile recente pe care i le adresezi „doamnei” Renata. Bravo. Dacă n-ar fi existat în final obsesiva cerere a unui numar de telefon (în vederea demonstrării identitatii) cititorii întamplatori si neatenți ar fi putut avea impresia că au de-a face cu o persoană normală. Cea mai tare chestie, în mini-show-ul în care te-ai etalat pe aci, rămâne însă cea legată de impresiile tale despre CastanMan, despre cum ar fi fiind el sărmanul, în acord cu asteptarile si dorințele poroastei grămadă care esti. Care-i formula țițeiului?

        Apreciază

  11. nostrastella

    Ha!
    Am râs cu muci și-am plâns din… buci. Mult de tot.
    Spectacol marcă înregistrată aka zâna&coaielibertatedeexprimare. Să-mi fut una și alta nu. Bine, m-am cam cheltuit umpic(sic!) pe popcorn și mai apoi lămâie. Multă lămâie.
    Ha ha… Cei doi- Zâna și Coaielibertatedeexprimare- dupe ce s au bălăcărit preț de vreo juma de an pe peronul din gara cea tristă( tristă!ca o labă.. fără finalizare if youu know what i mean!), au ajuns acum să-și declare stima și mândria. Gizăs!!! Commedia dell’arte, nimic mai mult. Deja vu? Fără doar și poate
    ….
    Revin mai colo șa.
    (nu te lăsa Castule. ceva mi spune că vin întăriri din partea zânei. @sărmanu a sosit deja. urmează ș alte babe nefutute; mno, @coaie săracul nu prea are spate. ar fi secretara, dar aia i proastă rău, părerea mea! 😆 )

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Stela, n-am ce să demonstrez. Și chiar daca aș avea, sigur nu acestor creaturi lobotomizate. Am trimis la spam toată șatra. Acolo doar algoritmul platformei știe ce grohăie aceste ființe prolixe, agramate și analfabete funcțional. Și la spam vor ajunge și eventualele ajutoare. Am pierdut destul timp într-un „dialog”, în care doar eu am vorbit, creaturile au behăit incoerent.

      Apreciază

      Răspunde
      1. nostrastella

        Poi n-am zis și eu chiar așa mai deunăzi? N-ai a demonstra nica nimănui.

        Bine, cei ce clamează ʹʹdemonstrațiuneaʹʹ, sunt chiar ei, alde ăștia (zâna/neacoaie) cei care vor să dea impresia că se pricep la tot și toate. De la sport la politică, de la spițerie la doftorie, de la fizică până la poezie…ș.a. nimic nu le scapă. Știu tot-tot. Mda. Și.. la urma urmei quid prodest? Lor? Cititorilor de ocazie? Mă leși?!

        Exhibațiunile (marcă înregistrată) dumnealor, nu fac decât să oglidească adevăratul om/personaj din spatele nickname-ului. Asumat au ba. Sictir, zic. Zero barat. Nu mi-i doresc în viața mea ever; și m-a cam ferit Domnul! Îmi provoacă greață virtual, d´ apoi…

        …Șucar ar fi să fim mai smeriți. Toți.
        Toți cei care pot. Care nu, apăi nu.
        Aceea să le fie calea, zic!

        Apreciază

  12. nostrastella

    Poi n-am zis și eu chiar așa mai deunăzi? N-ai a demonstra nica nimănui.
    Bine, cei ce clamează ʹʹdemonstrațiuneaʹʹ, sunt chiar ei, alde ăștia (zâna/neacoaie) cei care vor să dea impresia că se pricep la tot și toate. De la sport la politică, de la spițerie la doftorie, de la fizică până la poezie…ș.a. nimic nu le scapă. Știu tot-tot. Mda. Și.. la urma urmei quid prodest? Lor? Cititorilor de ocazie? Mă leși?!
    Exhibațiunile (marcă înregistrată) dumnealor, nu fac decât să oglidească adevăratul om/personaj din spatele nickname-ului. Asumat au ba. Sictir, zic. Zero barat. Nu mi-i doresc în viața mea ever; și m-a cam ferit Domnul! Îmi provoacă greață virtual, d´ apoi…
    …Șucar ar fi să fim mai smeriți. Toți.
    Toți cei care pot. Care nu, apăi nu.
    Aceea să le fie calea, zic!

    Apreciază

    Răspunde
    1. Arca lui Goe

      @Compost-ela – Sârguința ta chinuită lucrează în cu totul altă direcție decât îți dorești, iar starea deplorabilă a micului tău creieraș de rebut irecuperabil conlucrează ineluctabil în aceeași direcție: apoteoza penibilului. Insistența cu care încerci să acreditezi ideea că Castanman ar fi fiind aici, că s-ar regăsi în mâzgă asta schizoidă scursă din căpșorul tău îmbiat de alcool, indică distanța uriașă care de separa de realitate. Ești comică (tragi-comică) în toate predicile tale de băbuță dusă cu sorcova, care mimează filozofia omului simplu, dar mai ales ești caraghioasă cu spume prin felul în care-l reconstrui tu pe Castanman, după chipul si asemănarea ta, convinsă fiind c-ar fi fiind o plăsmuire plauzibilă, acceptabilă, de livrat celor care l-au cunoscut si apreciat pe adevăratul Castanman. Ești dementă.
      Cum se face că doar tu susții că surogatul total imbecil improvizat aci ar fi fiind Castanman? De unde știi tu si doar tu si nimeni altcineva că Castanman e Castanman? Sau te pomenești că n-oi fi total lipsită de discernământ, dar, fiind amorezata si ambetată maximal de ideea de castanman, nu mai vrei să știi de nimica, de rușine, nu mai ai scrupule, imaginându-ți că tu, umila adorantă, nu-ti faci decât datoria… de a-l provoca, de a-l resuscita, de a-l scoate din muțenie… Încai să te faci martiră a memoriei lui castanman. La cât ești de proastă si de grobiană nu-i nimic nobil într-o asemenea întreprindere. E doar un alt episod pe care-l joci ca caricatură la carnavalul speciilor. Ești un rateu. Un rebut ordinar. Tentativa asta de spectacol cu te poate salva, tâmpita dracului.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Castanman Autor post

        Dar tu de unde știi, fă, pizdă proastă, că nu sunt? Ți-a spus mă-ta aia cretină, care trebuia să te avorteze sau să te înghită? Cât morții tăi mai aberezi aici și de ce? Du-te, zdreanțo, tratează-te! Gunoiule, vezi să nu ne întâlnim. Absolut accidental, desigur. Să te văd cum și ce mai behăi atunci. Ai noroc că eu nu dau în femei. Acum, dacă printr-o minune a geneticii, nu ești femeie…

        Apreciază

      2. Arca lui Goe

        @Casta-nMam’ – Păi ca să ne putem întalni tu ar trebui să primesti bilet de voie sau învoire de la stabilimentul în care te afli. După felul în care te manifesti esti ori la puscarie ori la balamuc. Ai fost cumintică? Disciplinată? Ce sanse ai să primesti bilet de voie?

        Apreciază

    2. Castanman Autor post

      A mai râgâit maimuța de madam Goe ceva, adresat, cred, amândurora, n-am citit. Am văzut doar câteva cuvinte, înainte să o bag la spam. Vrei să îi recuperez borâtura din spam, să te distrezi puțin cu madam Goe? Apropo, ești sigură că madam Goe aparține sexului tare? Am cunoscut, în cariera mea, bărbați din toate categoriile sociale, de la muncitor necalificat la profesor doctor. Madam Goe este singurul „bărbat” care nu își dă seama când este ridiculizată și continuă să vorbească, umilindu-se singură, de parcă ar fi ea cea victorioasă. Nu pare să posede rațiune, reacționează strict emoțional. Madam Goe este numai sentiment, numai că un sentiment grețos, bălos, dezgustător. Vrei să-i aprob mizeria de comentariu? Filtrul ăla de spam nu pare să funcționeze, altfel nu aveam habar că a mai behăit ceva.

      Apreciază

      Răspunde
      1. nostrastella

        După ce mi-a făcut mama curvă și bețivă- și asta doar pentru că mi-am permis să zic că Federer e goat-ul din tenis, nu doicovrigi, iar secretara Stelly e cea mai proastă femeie din blogosferă- sunt ultima interesată de vreo remarcă din partea personajului mai sus amintit. În ceea ce mă privește.

        Însă. În principiu nu sunt de acord cu banarea. A oricui.
        Ai un blog public? Îți asumi toate cele. Că unii te pupă-n cur iar alții te înjură… aia e! Rămâne la latitudinea gazdei felul în care le răspunde(sau nu!) tuturora. Eu, după ceva cursuri IT și-o grămadă de cărți citite pe subiect.. și când am înțeles că doar după adresa de Ip, pot să-i bat omului-beligerantului de pe neți- realmente la ușă… m-am speriat. Tare. M-am speriat pentru mine. Pentru ceea ce aș putea deveni. M-am speriat c-aș putea și eu urî. Sentiment necunoscut. Am parcă mai multă încredere în AI decât în om. Sunt prea multe de spus.

        Anyway, când am înțeles, mi-am făcut blogul privat.Și ghici ce? After all, personaje de genul, după două trei răhățeli..plecat-au cum au venit. De ce? Ăștia, fiind de-o singurătate strigătoare la cer în viața privată, doar așa mai au oleacă de speranță: EXPUNEREA! Dacă nu-s băgați în samă se sting ca o lumânare. Trist. Și mi-e atât de milă!

        So. E blogul tău, faci cum dorești.

        Iar că @coaielibertatedeexprimare e sau nu bărbat…mi se pișcă. Sincer. Deși după argumentele tale înclin să-ți dau dreptate.

        PS. mi a plăcut mult aia cu tigaia. așa este 😆

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Nu sunt de acord cu ideea de blog – spațiu public. Dacă țineam o conferință despre noi tehnologii de foraj petrolier și o maimuță proastă începea să urle obscenități în sală, întrerupeam conferința până când maimuța era evacuată. La fel și pe blog: dacă un comentator scuipă doar mizerii, îl bag la spam. Ai ceva de spus despre ceea ce scriu, bine. Nu ai nimic de spus despre asta, dar behăi despre uzurpare de identitate fără să aduci măcar o singură dovadă, fă asta la tine pe blog sau altundeva. Nu aici. Să știi că am șters mereu comentarii mizerabile și am băgat persoane la spam. Filtrul ăla faimos, care nu funcționează și ești nevoit să mai vezi câteva cuvinte behăite într-un comentariu, înainte să-l atunci în spam.
        Dar știi ce e amuzant? Creaturile cred că un vpn moca chiar funcționează și eu cred că sunt din Maine, USA și nu din România și nici nu sunt doar la un pas de a le bate la ușă. Pentru că, spre deosebire de tine, bullying-ul ăsta online a început să mă irite și mă gândesc serios să le arăt acestor creaturi că asta are efecte și în viețile lor personale. Și să descopere, cu groază, că trebuie să-și slobozească vorbele față în față, nu ascunși în spatele tastaturii. (N-am înjurat acolo: verbul “a slobozi” – cuvinte, la fel ca îndemnul “sictir”, l-am învățat de la femeile cu care am interacționat. Eu sunt un ins pașnic, urăsc violența, inclusiv verbală, dar sunt cel mai violent individ atunci când este nevoie. Nu verbal, aici sunt moderat violent.)
        PS: Știi ce, în numele libertății de a exprima elucubrații și pentru a vedea cu ochii tăi încă o dată cât de abjectă este muierea asta isterică, madam Goe, îi mai aprob un comentariu plin de dejecții. Și gata. Nu vreau ca blogul meu să devină o hazna, așa cum îi place lui madam Goe să facă din orice blog pe unde bântuie orăcăind nearticulat că e deșteaptă de bubuie și face retorică. Unde, evident, câștigă. Nimeni nu are atât de mult timp liber, încât să-i răspundă la grohăiturile sale interminabile. Ai văzut și tu ce spectacol grotesc a făcut la femeia aia prostuță, Renata. Nu și aici.

        Apreciază

      3. Castanman Autor post

        Stela, uite ce mi-a trecut prin cap, văzând vehemența și turbarea lui madam Goe: nu mi-ai spart tu mailul vechi și le-ai scris creaturilor lobotomizate că ești „adevăratul” Castanman, încercând să mă faci să par nebun, nu-i așa?
        PS: Sigur, ar mai fi varianta să încerci să-i faci pe ei să pară nebuni. Asta ar fi ceva. Și mai există și varianta să le fi scris eu, la beție, ca să râd de ei.

        Apreciază

      4. Castanman Autor post

        Stela, să mor dacă nu am ajuns să regret comentatori decenţi şi inteligenţi, precum Iosif şi Aldus, după ce au venit creaturile astea lobotomizate să împrăştie rahat cu gurile alea care nu mai tac odată. Iosif, cu tot delirul său mistico-religios, era mult mai coerent decât madam Goe.

        Apreciază

      5. Castanman Autor post

        Stela, mai adaug ceva: imaginează-ţi că fiinţa asta bolnavă, madam Goe, priveşte acest dialog al nostru ca fiind unul între Stela şi… Nostrastella. Creatura este, în mod evident, o femeie bolnavă psihic. Am cunoscut o persoană, tot femeie, suferindă de schizofrenie. Şi mi-am dat seama că madam Goe prezintă simptome similare: paranoia – se ascunde în spatele unui vpn, pentru că ”oamenii” vor să-i facă rău; are idei delirante – neagă realitatea şi mă acuză că sunt altcineva, fără a furniza dovezi, pentru că ”ştie” adevărul; are o gândire dezordonată – atunci când i se aduc argumente evită răspunsurile, recurgând la invective; are iluzii de grandomanie – se consideră foarte inteligentă, ceilalţi sunt proşti, doar pentru că nu pot tolera să li se toarne insulte fără oprire şi renunţă la ”dialog”; are halucinaţii – i-a vorbit ”adevăratul” Castanman şi i-a spus că eu sunt Nostrastella. Nu mai menţionez faptul că se crede bărbat, disforia de gen a fost scoasă din DSM, în pofida opoziţiei psihologiei evoluţioniste şi a biologiei. Aş râde, dar putem râde oare de o persoană bolnavă psihic?
        Apelez, pe această cale, la persoanele care o cunosc personal pe madam Goe, să anunţe familia acesteia (dacă are), pentru ca, astfel, această creatură grav bolnavă să primească îngrijirea de care are nevoie. Simptomele unei psihoze, probabil schizofrenie, sunt clare, cine nu crede nu are decât să verifice dialogul absolut halucinant pe care l-am avut cu această femeie bolnavă.
        PS: I-am aprobat şi celelalte comentarii, pentru a se putea vedea tabloul clinic complet al delirului acestei fiinţe.
        PS2: Ştii ce mai lipseşte acum, pentru a face telenovela asta şi mai penibilă, dacă s-ar putea? Să-ţi scrie şi ţie ”adevăratul” Castanman şi să revii aici să mă acuzi de uzurpare de identitate. Cred că, după asta, madam Goe se internează singură. 🙂

        Apreciază

    3. Castanman Autor post

      Poftim, exemplu de delir clinic. Este ceva profund în neregulă cu ființa asta, madam Goe. Nu am întâlnit niciun bărbat să reacționeze în asemenea hal și nici chiar femeile nu prea fac asta. Doar vreo trei femei am cunoscut, care să nu-și dea seama deloc atunci când ating o limită a penibilului despre care nici nu credeam că poate exista. Ce anume crezi că mână în lupta asta, pierdută din start (pentru că nu poate demonstra ceea ce afirmă, s-a gândit că invectivele sunt calea sigură de a face asta), creatura asta ineptă, isterică, turbată de-a dreptul, care și-a făcut un țel în viață de a apăra un “Castanman” care nu este de găsit decât în mintea sa bolnavă?

      Apreciază

      Răspunde
      1. Arca lui Goe

        Casta-nMan – Delirul tău de duce de râpă… vezi lupte, războaie, si mână, si dă-i… Nu e tanti nicio luptă… e distracție pur si simplu. Sunt curios cum o să ieși din scălâmbăiala asta tâmpă în care te-ai înșurubat plină de speranțe neclare.

        Apreciază

  13. Arca lui Goe

    Vai! Am fost ridiculizat ?!! Tiii! Am avut ghinion. Am dat peste o entitate virtuală colosal de tare.
    Băi penibilo…. faptul că-mi blochezi comentariile probează (printre altele), că-ntr-un moment de luciditate, ai cam realizat cam cum devine de fapt treaba cu ridiculizarea. Impresia că limba ta aspra de mahala ar fi fiind un mijloc eficace de a insulta si descuraja e doar o emblemă a neputinței tale. Singurul care iese prost din toată scălămbăiala asta a ta este taman Castanman. Fostul. Veritabilul.

    Apreciază

    Răspunde
  14. nostrastella

    ″Nu sunt de acord cu ideea de blog – spațiu public.″

    Și e f. bine așa. Divergența în opinii, nu este nicidecum un afront. Ba dimpotrivă: duce la evoluție. Eu îmi spun părerea mea, tu așijderea, nu moare nimeni. E doar evoluție. Într-o parte(a mea) sau în alta(a ta).

    Altminteri, eu nu sunt de acord nici cu conceptul de bullying atârnat -mai nou- la reverul pudibonzilor. Că e la școală(ba și la grădi, Gizăs!), serviciu.. whatever, online, pe bloguri, platforme, etc. Și ce dacă? Because they are mainstream, bro?! Mă leși! Ș-apăi și defapt, nici nu sunt fana educației sexuale în școli. Ori fucking predarea religiei. Really? Poi…ha, Gizăsul și sexul, îl descoperi sau nu. Aici e toată frumusețea. Poate sunt eu mai libertină. Sau mai proastă. Om vorbi altădată mai mult despre asta. Timp să fie. Cogniția e acolo, în genele fiecăruia. Cred. Minte să fie.……Hai, simt că mă întid prea mult iar zile mai sunt bogăt.

    Ha ha, mă râd recitind remarca ta referitoare la Ioji și Lotusița. Comentatori decenţi şi inteligenţi?! Ha. N-am nici un dor. Poi primul e produsul bloagărilor vechi și mai noi, cu mari probleme în ceea ce privește ego-ul din dotare. A doua… Ne-am spus atâtea una alteia de-a lungul vremilor, încât am pus punct amândouă!Darrrrr… ai grijă ce-ți dorești 😆

    …mai vin

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Decenți și inteligenți, prin comparație cu specimenele lobotomizate care au comentat recent aici.
      Îmi aduc aminte discuția despre Lotus/Aldus. Dar a recunoscut vreodată Aldus că este Lotus? Și eu am bănuit că Aldus este femeie, dar cred că m-am lăsat influențat de opinia celorlalți participanți la discuție. Dacă ar fi să speculez, luând ca reper interacțiunile mele cu Aldus, nu pot spune 100% sigur că este femeie. Mai degrabă, aș înclina spre posibilitatea unui bărbat cu ceva trăsături de caracter feminine. Și, gândește-te, de ce ar minți cineva atâția ani la rând? Pare ridicol, dacă nu chiar patologic.
      Mai vino. Nu am noutăți, însă, am pierdut vremea certându-mă cu alienații.
      PS: Ce zici despre delirul ființei care crede că suntem aceeași persoană? Spune drept, îți gâdilă puțin orgoliul, nu? Faptul că te crede capabilă de asemenea cameleonism. Incapabilă fiind, madam Goe și amica ei, scriitoarea de duminică, să-și dea seama că suntem persoane diferite. Un eidolon format din două ipostasuri. Nu mai avem mult și devenim trinitate.

      Apreciază

      Răspunde
  15. Renata Carageani

    Domnișoara Dante/ care se dă fante/a-ntrecut măsura/ cu mâzgălitura.

    Ce vrea să spună poetul în catrenul de mai sus: că o să-ți fie tare greu, Castanio, să mai urci pe blog un text în stilul Castanului. Adică după ce te-ai țigănit în comentarii mai ceva ca o nevastă de bulibașă, de-aia căreia nu-i ajung cinșpe metri de satin să-și facă o fustă șukară, cum ai să mai scoți din plisc metafore și citate din filosofi antici? A, știu! Mai iei cu copy-paste din foarte vechile scriituri ale Castanului original niște fragmențele, le îmbârligi cumva, le lipești cu scuipat și iese de-un poem în proză… Ei, fată, crezi tu că merge așa, cum mai făcuși în primele postări de proaspăt revenit pe propriul blog, dar să știi că e al dracu de greu să mai găsești o naivă ca tanti Nostrastella care s-o confunde pe chivuța din comentarii cu autorul blogului. Dacă nu cumva Nostra își bate joc de tine, prefăcându-se că te crede Castanman, ca să te mai ațîțe nițel, să-ți dai și mai jalnic arama pe față.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Sunteți sigură, madam, că ați citit vechile mele comentarii? Ați uitat „țigăneala” (sunteți și rasistă, după ce sunteți misogină) de la povestea cu Cudy? Și aceea fiind, ca și în acest caz, provocată de persoane insalubre, precum dvs și madam Goe.
      Apropo, cât mai intenționați să reveniți și să vă faceți de râs aici? Se pare că până și centurista de madam Goe s-a rușinat și s-a oprit. Nu și dvs.

      Apreciază

      Răspunde
    2. Castanman Autor post

      Și PS: Înțeleg că nu m-ați văzut înjurând în anii trecuți. Puteți cerceta oricând arhiva blogului, este aici, poate vi se mai spulberă din iluzii. Sau poate nu. Nu păreți a fi o ființă rațională. Și nici decentă.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Renata Carageani

        Da de ce ziceți arhiva blogului? Ca și cum ai zice despre un roman pe care l-ai citit până la pagina 177 că anterioarele 176 de pagini sunt arhivate. Adică de când scrii mata e blog și până a scris Castanul e arhivă? Zău dacă pricep!

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Anterioară datei de la care susții matale că nu mai scrie „adevăratul” Castanman. Nu te preface că nu înțelegi, madam. Ai arătat suficient că ești proastă, nu crezi că ajunge?

        Apreciază

    3. Castanman Autor post

      PS 2: Înțeleg că nu ești de aceeași părere cu madam Goe. Nu sunt Nostrastella, sunt altcineva. Și de ce nu regurgitați aici cine sunt, dacă sunteți atât de sigură că nu sunt eu?

      Apreciază

      Răspunde
    4. Castanman Autor post

      Cât despre cine se „țigănește” în comentarii, poate ar trebui să vă vedeți bârna din ochi. Dar nu o puteți vedea, pentru că așa ați fost toată viața dvs: o ființă scufundată în propriile mizerii de mahalagioaică. Și așa veți și sfârși. Nu mai este posibilă schimbarea, în cazul dvs.

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
    5. Castanman Autor post

      Iar dacă ar fi să căutați sursa limbajului meu reprobabil, poate că ar fi bine să revedeți primul dvs comentariu la postarea „Impostor”, de pe blogul dvs, care era un răspuns la un comentariu explicativ pus de mine, unul absolut decent. Nu vorbiți de „țigănit” când tocmai dvs v-ați ridicat fustele și mi-ați arătat din ce aluat sunteți făcută. Chiar nu aveți nicio limită a nerușinării?

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde
      1. Arca lui Goe

        @Casta-nMam’ – Esti de-a dreptul penală. Iar ca bonus mai ești si dilie. Tragi-comedia bufă… Felul în care ai reacționat în fata unor comentarii cât se poate de decente îți limitează teribil libertatea de mișcare în continuarea acestei epopei în care ai plonjat totalmente nepregătită.

        Înjuri, ameninți, te zdroșești… Si cu Castanman cum rămâne? Cu onoarea lui nereperată…

        Poate ar fi bine să iei o pauză… de respirație, de recreație… Poate-ti vine vreo idee, vreo soluție, de avarie, alta, mai onorabilă decât asta în care ții să te afunzi.

        Apreciază

      2. Castanman Autor post

        Doamnă Goe, aveți memoria scurtă. Recitiți mizeriile debitate in comentariul dvs „ cât se poate de decent”, cel care a determinat înjurătura mea. Vi le reamintesc eu. Dacă asta numiți dvs. decență…

        Apreciază

      3. Castanman Autor post

        Și PS: Aveți probleme cu înțelegerea unui text. Madam Renata mi-a adresat un comentariu scârbavnic pe blogul
        dânsei, înainte să vină și să mai vomite și aici ceva asemănător, de aici reacția mea, aparent disproporționată.
        Și încă ceva: îmi dau seama perfect de ce va par „cât se poate de decente” comentariile dvs și ale Renatei. Acesta este nivelul dvs intelectual, aceasta este mahalaua în care vă bălăciți zilnic. Normal că nu puteți vedea dincolo de asta și nu sesizați că vă comportați mârlănește. Iar mârlănia primește ceea ce merită.

        Apreciază

      4. Arca lui Goe

        @Casta-nMam’ – Poti relua si clasifica indefinit mesajele anterioare, dacă scopul tău este acela de a presta replici de dragul replicilor, că să zici că (uite) n-ai rămas fără „răspuns”… Comentariul pe care te chinuiești să-l incriminezi formal este cât se poate de decent, în formă si conținut, on topic si mai ales în ton cu celelalte comentarii si cu stilul pe care l-ai promovat chiar tu. Ideea că acest mesaj ar fi o justificare rezonabilă a crizelor, obscenităților si amenințărilor la care te-ai pretat ordinar, e, în cel mai benign caz, puerilă. Mi se pare greu de crezut că tu chiar ei în serios o asemenea justificare sau că te aștepți ca cineva s-o ia în serios. Dacă as avea, fie si numai pentru o secundă, impresia că ești în stare să te iei în serios cu mica ta subversiune, mi s-ar face brusc rușine pentru faptul de a-ti fi acordat implicit un credit mult exagerat, pe durata acestor inofensive hârjoane virtuale. Te rog nu-mi spune că am reușit contraperformanța de a mă fi întreținut cu o idioată absolută. Te rog io frumos să nu-mi faci supărarea asta. 🙂

        Apreciază

      5. Castanman Autor post

        Relaxează-te, păpușe, nu vei mai primi răspunsuri. Poți să mergi să te împăunezi cât vrei că ai „câștigat” încă o luptă „retorică”. Uite, madam Renata chiar susține că ai centura neagră în asemenea dispute „retorice”, altfel spus, în mârlănie. Felicitări! Ai învins. Te simți bine acum, maimuță urlătoare?
        PS: Doamna plagiatoare nu are curajul să-ți spună, dar îți traduc eu. Îți admiră stilul de mahala, la care dânsa doar aspiră să ajungă. Și, apropo, vezi să nu-ți dea rateu vpn-ul ăla gratuit, prințesă.

        Apreciază

      6. Renata Carageani

        Am o curiozitate, domnișoară Castanie: am scris pe blog că Castanman e supărat pe mine fiindcă am comis o indiscreție în virtual; cui i-am spus eu un secret de-al Castanului, fără să-i cer permisiunea? Mă mulțumesc cu inițialele numelui întreg.

        Apreciază

      7. Castanman Autor post

        Doamnă, dacă aici s-a ajuns, mai bine să încheiem orice dialog. Nici dvs nu veți mai primi vreun cuvânt de la mine. Niciodată. Puteți abera însă în voie, poate doar medicația să vă poată opri.

        Apreciază

  16. Renata Carageani

    Măăă!… Nu mă lua pe mine cu limbaj d-ăsta siliconat – „ Acesta este nivelul dvs intelectual, aceasta este mahalaua în care vă bălăciți zilnic.” Acesta, aceasta și alte bălării simandicoase pe care le folosesc tocilarii de clasa a patra. Tu, fată-hăi, tre’ să te mai naști de câteva ori, ca să vizitezi mahalaua în care se bălăcește Goe.

    Apreciază

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Câtă eleganță, ce limbaj elevat, ce ființă deosebită sunteți, doamnă! Nu este de mirare că sunteți apreciată de atâția cititori imbecili. Iar stilul dvs literar îmi aduce aminte de cineva. Să fie Oana Dușmănescu? Nu cred, o coincidență doar.

      Apreciază

      Răspunde
  17. Renata Carageani

    Da’ unde s-a ajuns, dragă?! Te-am întrebat ceva, răspunsul trebuia să fie scurt – două majuscule cu câte un punct după ele. Dacă era răspunsul corect, îți ziceam „Jos basca_coane Castane, ai nemerit-o, tu ești, pă persoană fizică, psihică și chimică!” Se ducea dracului tot răzbelul dixtractiv, Goe se îmbArca la el în lotcă, eu mă făceam că am alte treburi, Steluța Noastră jubila, că numai ea și cealaltă mie de admiratoare castanicești te-au adulmecat că tu ești…
    Dar n-a fost să fie așa.
    Nu știi răspunsul la întrebare, deci ai cam Zorbellit-o!
    Să mai zic odată că Q.E.D, sau se subînțelege?

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    1. Castanman Autor post

      Răspunsul căutat este, în mod evident, la dispoziţia mea, doamnă. Va veni atunci când îi va sosi vremea. Până atunci, vă las să vă mai faceţi de râs pe aici. Aţi început să mă amuzaţi teribil. Şi, în plus, vreau să văd până unde veţi ajunge, cu această cruciadă ridicolă împotriva bunului-simţ, purtată în numele prostiei şi penibilităţii.
      Zorbeille?! Ha-ha-ha! Doamnă, n-am mai râs aşa de cel puţin zece ani. Cum Iosif văd că este timid şi doar priveşte (te văd, Iosife!), am decis să vă păstrez pe dumneavoastră, în rol de bufon. Vă rog, nu vă opriţi, am mare nevoie să râd. Continuaţi cu qed-urile jenante.
      Sunt curios însă cum faceţi. Aveţi un conclav al tâmpiţilor şi acolo decideţi cine aş putea fi? Şi care este logica din spatele raţionamentelor? Le alegeţi în funcţie de numărul de mesaje sau cum? Ştiţi, bineînţeles, că acea creatură care vă şopteşte vorbe veninoase are acces la vechiul meu mail şi la destule informaţii sensibile. Nu la toate, însă. Şi veţi descoperi asta la un moment dat. De asta se şi încurcă şi debitează numai tâmpenii.
      Nu aţi menţionat dvs. anterior că aş fi o ”bloggeriţă/comentatoare”? Aţi descoperit vreun blog deţinut de sus-numita persoană? Pentru că eu nu ştiu să aibă unul. Iar asta mă face să bănuiesc că aţi avut o altă persoană în minte, iniţial. Una cu blog. Cine oare să fi fost? Dar se pare că v-aţi lămurit că nu sunt acea persoană şi aţi trecut la următoarea, după un algoritm pe care nu reuşesc să-l descifrez. Pentru asta ar trebui să am acces la minţile zbuciumate ale dvs şi ale lighioanei care vă toarnă minciuni.
      Doamnă, qed nu înseamnă ceea ce credeţi dvs că înseamnă. Aş paria o sumă importantă că nu aveţi habar ce înseamnă şi nu ştiţi să scrieţi expresia completă în latină. Doar aruncaţi nişte vorbe despre care aveţi o vagă idee ce anume înseamnă. Doamnă, a demonstra ceva înseamnă a avea un întreg proces logic în spate, o demonstraţie, id est. (Să vă explic ce înseamnă ”id est”?) Dumneavoastră nu aţi demonstrat nimic, doar bâjbâiţi, emiţând diverse teorii absurde şi scuipând nume. Vă repet (a câta oară? simt că mă plictisesc deja, doar scriind asta): aţi avut şi încă aveţi posibilitatea de a afla că nu sunt femeie. Vă mai scriu o dată, poate înţelegeţi aşa: NU SUNT FEMEIE! Încercaţi şi pe litere, poate-poate. Dumneavoastră aţi făcut mişto, refuzând orice comunicare telefonică, de teamă să nu vă găsesc, presupun. Nu aţi văzut ce i-am spus lui madam Goe, să-şi ia o cartelă şi s-o arunce după? Nici madam Goe nu a vrut, având aceleaşi temeri, bănuiesc. Prin urmare, amândurora vă este teamă că, totuşi, s-ar putea să fiu un hacker malefic şi orice convorbire telefonică sau mail trimis mie v-ar face victime sigure? Interesant. Foarte interesant.
      Sunt curios câte nume de femei veţi mai vomita aici şi veţi spune ”qed”. Sau poate vă poticniţi de Zorbeille. Şi asta ar fi destul de amuzant, deşi nu la fel ca prima variantă. Şi mai curios sunt cine a fost prima alegere. Deşi o bănuiesc. Madam Goe nu râgâia aici de capul ei; trebuie să fi participat sau măcar să fi auzit zvonuri de la sus-amintitul conclav.
      Şi ceea ce vă scapă, mai ales dvs., este scopul unei asemenea operaţiuni. De ce o femeie, una dintre fostele comentatoare/admiratoare, cum vreţi să le numiţi, şi-ar face un blog, pretinzând că este Castanman? Care este scopul final? Aberaţia menţionată de madam Goe, să-l scoată la iveală pe ”adevăratul” castanman? Şi apoi? Fiind prezentă în proximitatea vorbelor pline de înţelepciune ale ”adevăratului” castanman, ar fi complet extaziată; ar spera în reluarea dialogului; s-ar întâmpla… ce anume? Nici afirmaţia lui madam Goe nu reprezintă o demonstraţie a ceva; toate acestea sunt speculaţii penibile şi incoerente. Singura explicaţie validă din punct de vedere logic ar fi că, în spatele acestui blog, sunt eu, adevăratul Castanman. Data viitoare, când veniţi cu vreun ”qed” gângav şi triumfător, aduceţi şi o argumentaţie: cine, cum, de ce. Fără să explicaţi toate aceste necunoscute aveţi fix… nimic. Vorbe şi acuzaţii nefondate.
      Abia vă aştept următoarea replică hăhăitoare, fals-victorioasă şi nătângă. Am nevoie să râd. Am auzit că face bine la sănătate. Şi, dacă se reactivează şi madam Goe, cu atât mai bine.

      Apreciază

      Răspunde
      1. Renata Carageani

        Domnișoară Dante,
        Ai observat că, ori de câte ori cineva minte, livrează un discurs luuuung, plin de detalii plicticoase și explicații inutile?
        Cam ca_comentariul tău de mai sus.
        De mâine, când mai râzi în scris, să nu mai râzi „Ha-ha-ha!”, că-l superi pe Moș Crăciun; toată luna decembrie se scrie „HO-HO-HO!”

        Apreciază

Lasă un comentariu